A24.com.tr » yaşam » İmbatkoop Genel Kurulu Yapıldı

İmbatkoop Genel Kurulu Yapıldı

İmbatkoop Genel Kurulu Yapıldı

Gündeme ilişkin bütün kararların oybirliği ile alındığı Genel Kurul’da Yönetim ve Denetim Kurulları da seçildi.

“Üreticiden Tüketiciye En Kısa Mesafe” hedefiyle faaliyetlerini sürdüren S.S. İmbat Üretim ve Tüketim Kooperatifi (İMBATKOOP) 2020 Olağan Genel Kurulu ortakların yoğun katılımıyla yapıldı.

Gündeme ilişkin bütün kararların oybirliği ile alındığı Genel Kurul’da Yönetim ve Denetim Kurulları da seçildi. 3 yıl süreyle görev yapacak yeni kurullar şu şekilde oluştu;

Yönetim Kurulu: Erdem AK, Rahmi TAŞPINAR ve Abdurrahman KIYAK

Denetim Kurulu:  Hilmi ASLANTAŞ ve Taceddin BULUT.

Genel Kurul’da yeniden işbaşına getirilmeleri dolayısıyla bir teşekkür konuşması yapan Yönetim kurulu Başkanı Erdem AK şunları dile getirdi;

“Değerli Kooperatifçi Arkadaşlarım,

Bize duyduğunuz güven ve yeni dönem görevlendirmesi için çok teşekkür ederiz. Geçtiğimiz dönemde kooperatifimizin ilk hedefi satış yerini oluşturmak ve ticari faaliyetlere başlamaktı. Bu hedefi 2020 yılının Ekim ayı itibarıyla gerçekleştirmiş olduk. Bugün ülkemizin değişik illerinde faaliyet gösteren kırk kadar üretici örgütünün 400 civarında ürününü ortaklarımıza ve tüketiciye ulaştırıyoruz. Böylelikle ‘kaynağı belli’, ‘güvenilir’ ve ‘ekonomik’ ürünleri hem satış yerimize gelen tüketicilerin hem de amatörce sürdürdüğümüz ‘uzaktan satış’ yöntemiyle gelemeyen tüketicilerin mutfağına ulaştırıyoruz. Bir taraftan tüketicinin mutfağına ‘İmbat’ esintisi ulaştırırken diğer taraftan üreticinin alınterinin karşılığını bulmasına destek olmaya çalışıyoruz.

İçinden geçtiğimiz pandemi koşulları tarım ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Aynı olağanüstü koşullar bir şeyi daha gösterdi; Sorunlarımız ortak ve çözümlerimizi ortaklaşa bulmak zorundayız. Hem üreticiler hem de tüketiciler olarak işbirliği ve dayanışmayı kooperatif çatısı altında büyütmek ve geliştirmekten başka çıkar yolumuz kalmadı. O nedenle bu yılın Uluslararası Kooperatifler Günü temasında ifade edildiği gibi, ‘Daha İyisini Birlikte Yeniden İnşa Edelim’.

Sosyal ve ekonomik gerçekler ve gerekçelerle kooperatifçiliği daha fazla gündemimize almamız gerekiyor. İmbatkoop olarak, yeni dönemde yapmayı planladığımız bazı işler var; Öncelikle e-ticaret yöntemini daha profesyonelce ve etkin olarak kullanacağız. Ayrıca gerek üretici ortaklarımızın ve gerekse işbirliği içinde olduğumuz ve onayını aldığımız üretici örgütlerinin ürünlerinin toptan satışı için çalışmalar yapacağız. Bunlara ek olarak ve koşulları gözeterek yeni satış yerleri açmanın yollarını arayacağız. Yapacağımız her yeni hamle ile üreticinin daha fazla ürününün hak ettiği gibi değerlendirmenin yanısıra tüketicinin uygun koşullarda gıdayı tüketmesine yardımcı olmaya devam edeceğiz.

Tüm bu işleri yaparken sizlerin ve işbirliği içinde olduğumuz üretici örgütlerinin desteğini yanımızda daha fazla görmek istiyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi, ‘Kötü kooperatif yoktur,

kötü kooperatifçi vardır’. Ortaklarımızın kooperatif faaliyetlerine daha yoğun katılımı bizleri cesaretlendirecek ve geliştirecektir. Benzer şeyler kooperatifler arası işbirliği ve dayanışmasında da geçerlidir. Kooperatifler birbirlerinin rakibi olmaktan çok destekçisi olmaya başladığı zaman ortaya büyük bir güç ve ‘kooperatif ekonomisi’ çıkacaktır. Bu ekonominin adına ‘takas ekonomisi’ de diyebiliriz.

Kooperatifçiliğe gönül vermiş ve destekleyen herkesi şahsınızda selamlıyor, saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR
  Babamın Günahları dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Babamın Günahları'nda kim, kimdir?)
Babamın Günahları dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Babamın Günahları'nda kim, kimdir?)