A24.com.tr » sağlık » İl Sağlık Müdürlüğünden zehirli ıspanak açıklaması

İl Sağlık Müdürlüğünden zehirli ıspanak açıklaması

İl Sağlık Müdürlüğünden zehirli ıspanak açıklaması

İstanbul Esenyurt'ta 44 kişinin gıda zehirlenmesiyle hastaneye başvurmasının ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapıldı.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde dün akşam 44 kişi gıda zehirlenmesiyle hastanelere başvurdu. Yapılan tetkiklerde hastaların ıspanak ve ıspanağa benzer bitkiler sebebiyle gıda zehirlenmesi geçirdikleri tespit edildi.

Zehirlenmeye, tazeliğini uzun süre koruması için çeşitli kimyasal işlemler gören ıspanağın yol açmış olabileceği düşünülüyor.

Polis ıspanağın satıldığı marketi tespit etmek için çalışma başlattı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 25 hastanın taburcu olduğunu, 19'nun hastanede tedavisinin sürdüğünü ve hastaların hayati tehlikesi bulunmadığını açıkladı. 

Medyada yer alan "İstanbul'da yemek yiyen çok sayıda kişi zehirlendi" başlıklı haberlere ilişkin İstanbul Sağlık Müdürlüğünden kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapıldı. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul geneli sağlık tesislerimize gıda zehirlenmesi (ıspanak ve ıspanağa benzer bitkiler) sebebiyle 44 vatandaşımız hastanelere başvurmuş olup, bunların 25'i taburcu olmuştur. Geriye kalan 19'unun ise takibi ve tedavisi acil gözlem servislerinde devam etmektedir. Şu ana kadar hastanelerimize toplam başvuran hastalarımızın hayati tehlikesi bulunmadığı gibi ilgili süreç, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İstanbul Valiliğimizce yakından takip edilmektedir."

YORUMLAR
  Instagram fenomeni Türk kadın pilotlar
Instagram fenomeni Türk kadın pilotlar