A24.com.tr » ramazan » İftar mekanları istanbul 2019

İftar mekanları istanbul 2019

İftar mekanları istanbul 2019

Ramazan ayının gelmesiyle dışarıda iftar etmek isteyenler gidecek restoran bulamıyor. Sizin için gidilecek en güzel yerleri haberimizde yazdık. İşte iftar mekanları istanbul 2019

 

İstanbul’u en iyi yansıtan restoran: Köşebaşı Taksim

 

Geleneksel “ocakbaşı” konseptini modernize eden Köşebaşı Taksim, Tarsus ve Adana yöresine ait et yemekleriyle kebapseverlerin yakından bildiği bir mekan. Geleneksel Türk mutfağını, modern sunumuyla birleştirerek müdavimlerine sunan Köşebaşı Taksim, yaz sıcağında iftarını açmak isteyenlere ferah bir bahçe seçeneği de sunuyor. İftar menüsünde, iftariyeliklerden ara sıcaklara, Köşebaşı spesyallerinden özel ramazan tatlılarına aradığınız tüm lezzetleri bulabilirsiniz.

Köşebaşı adres: Kocatepe Mahallesi, Topçu Caddesi, No 16, Taksim, İstanbul

Gaziantep mutfağından seçmeler: Develi

Gaziantep mutfağının duayeni Develi, bu ramazan ayında da birbirinden lezzetli menüleriyle iştah açıyor. Develi’de kebapların yanı sıra, kağıtta pastırma, içli köfte, Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması, tandırda firik pilavı, kaymaklı ekmek kadayıf gibi lezzetler de menülerde yer alıyor. Kebap ve et yemeklerini ana yemek olarak sunulduğu menüyü, tatlı ve meyveyle sonlandırabilirsiniz. İstanbul iftar mekanlarından Develi’nin en önemli özelliği çocuk oyun odalarının olması. Böylece siz iftarınızı açarken, çocuklarınız da oyun oynayama devam edebilir.

Develi adres: Vedat Günyol Caddesi, No 9, Küçükbakkalköy, İstanbul (Ataşehir Girişi)

İftar için nezih bir tercih: Hünkar Lokantası

Ramazan ayında yolunuz Nişantaşı ya da Etiler’e düşerse, iftar için gideceğiniz mekanlardan biri de Hünkar olsun. 1950’den günümüze Türk ve Osmanlı yemeklerinin leziz örneklerini sunan Hünkar, Nişantaşı’nda beş yıldızlı bir esnaf lokantası tadında. Lezzetli menüsü, nezih ve sıcak ortamını yıllardır koruyan Hünkar’ın ramazan ayına özel iftar menüsünü mutlaka tatmanızı tavsiye ediyoruz.

Hünkar Lokantası adres: Mim Kemal Öke Caddesi, No 21, Nişantaşı, İstanbul

Boğaza nazır iftar keyfi: A’jia Restaurant

Kanlıca’daki tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı’nda, boğaza nazır manzarasıyla görsel bir şölen de sunan A’jia Restaurant, 11 ayın sultanı ramazanın gözde mekanlarından biri. A’jia, konuklarını eşsiz boğaz manzarasında, farklı damak tatlarına hitap eden ramazana özel iftar menüsüyle ağırlıyor.

A'jia adres: Ahmet Rasim Paşa Yalısı, Çubuklu Caddesi, No 27, Kanlıca, İstanbul

Gerçek bir gelenek: Tarihi Sultanahmet Köftecisi

İstanbul’da yaşayanların çoğunun en az bir kere de olsa gitmiş olduğu Tarihi Sultanahmet Köftecisi, ramazan ayının da gözde mekanlarından biri. Tek sıkıntısı ise iftar vakitleri daimi olarak kalabalık olması. Çorba, köfte, salata ve helvayla orucunu açmak isteyenlerin tercihi olan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, lezzeti ve turistik lokasyonu sebebiyle tercih ediliyor. Ancak mekana en azından iftardan 1 saat önce gitmekte yarar var.

Tarihi Sultanahmet Köftecisi adres: Alemdar Mh., Divan Yolu Caddesi, No: 12 Sultanahmet, Fatih, İstanbul

Eminönü'nün incisi: Hamdi Restaurant

Eminönü’nde konumlanan Hamdi Restaurant, etrafındaki camiler ve deniz manzarasıyla ramazan akşamlarının vazgeçilmez mekânlarından biri. Turistlerin ağırlıklı olarak tercih ettiği Hamdi Restaurant, ramazana özel iftar menüsüyle konuklarını ağırlıyor. Teras manzarasında, muhteşem lezzetleri tatmak ve iftar saati ayakta kalmamak için gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Hamdi Restaurant adres: Tahmis Caddesi Kalçın Sokak No: 17 Eminönü

Osmanlı'dan esintiler: Asitane Restaurant

İstanbul’un eski isimlerinden biri olan “Asitane”, Fatih’deki Kariye Müzesi’nin hemen yanından bulunan, pek de bilinmeyen özel bir restoran. Osmanlı restoranı olarak bilinen Asitane, bahçesi ve Osmanlı’ya özgü servisiyle de dikkat çekiyor. Osmanlı mutfağını tüm ayrıntılarıyla, incelikli bir şekilde sunan Asitane, diğer aylara nazaran 11 ayın sultanı ramazan ayına özel Zadegan iftarı adlı menüsünde tam bir görsel şölen sunuyor. Restoranın bahçesinde iftariyelikler bakır tepsiyle gelirken, arkada çalan fasıl dinletisi hem midenize hem de ruhunuza ziyafet çekiyor. Kayısı asidesinde dana külbastı, firik pilavlı kuzu kol tandır, elmalı güllaç ve şerbet gibi birbirinden lezzetli ve Osmanlıya özgü yemekleri tatmak için mutlaka Asitane’ye uğrayın.

Asitane adres: Kariye Camii Sok. No:6 Edirnekapı / İstanbul

Etin en iyi piştiği yer: Beyti Lokantası

Florya'da yer alan Beyti Lokantası, 10 salon, 3 teras ve 5 mutfağıyla geniş ve ferah bir yerde misafirlerini ağırlıyor. Özellikle ızgara, döner ve kebap konusunda tam bir usta olan mekan, şık bir ortamda harika bir iftar geçirmek isteyen herkesi bekliyor. Üstelik mekanın sadece nefis yemekleri değil, Osmanlı ve Türk dönemi sanatlarından esinlenilerek dekore edilmiş mimarisi de eski ramazanların muazzam atmosferini hissedebilmek için birebir.

Beyti Lokantası adres: Şenlikköy Mahallesi, Orman Sokak, No 8, Florya, Bakırköy, İstanbul

Saraylara has lezzetler için: Matbah Ottoman Palace Cuisine

Bir iftar yemeği için Sultanahmet'te, Osmanlı saray mutfağının en lezzetli yemeklerini yemeye ne dersiniz? Tarihi dokusunu büyük ölçüde korumayı başarmış bu semtte hizmet veren Matbah Ottoman Palace Cuisine, Medine hurmasından içli köfteye, beğendili kuzu incikten güllaca dört dörtlük bir menü sunuyor. Misafirlerine diş kirası hediyeleri vererek harika geleneklerimizi de sürdüren bu şahane mekanda ramazan bir başka güzel.

Matbah Ottoman Palace Cuisine adres: Alemdar Mahallesi, Caferiye Sokak, No 6/A, Cağaloğlu, Fatih, İstanbul

Gurmelere layık: Namlı Gurme

Yine İstanbul'un en tarihi yerlerinden olan Karaköy'de bulunan Namlı Gurme, misafirlerine "gurme" bir keyif sunmak için yola çıkan ve bunu her geçen gün genişleyen menüsü ve şubeleriyle gerçeğe dönüştüren bir mekan. Özellikle şarküteri ürünleri konusunda oldukça iddialı olan Namlı Gurme'de ramazanda sofralarda daha çok boy göstermeye başlayan pastırmayı yemelere doyamayacaksınız.

Namlı Gurme adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Rıhtım Caddesi, No 1/1, Katlı Otopark Altı, Karaköy, İstanbul

Masal gibi: Mihrabat Korusu

İstanbul'un başka yerde olmayan enfes boğaz manzarasını Kanlıca'dan izleme fırsatı sunan Mihrabat Korusu, yeşillikler içinde huzurlu bir iftar yemeği yemek isteyenler için ideal. Üstelik mekan bu yıl ramazan sürprizi olarak sahurda da hizmet verecek. İftar saatinden çok önce gidip deniz, güneş ve yeşilliklerin sunduğu nefis manzarayı izleyebilir, ramazanın verdiği huzuru bu manzaranın verdiği mutlulukla katlayabilirsiniz.

Mihrabat Korusu adres: Kanlıca Mahallesi, Mihrabat Caddesi, No 50, Beykoz, İstanbul

 

YORUMLAR
  İstanbul'da sömestrin en eğlenceli adresleri
İstanbul'da sömestrin en eğlenceli adresleri