A24.com.tr » eğitim » İçme suyuna klor karışınca öğrenciler hastanelik oldu

İçme suyuna klor karışınca öğrenciler hastanelik oldu

İçme suyuna klor karışınca öğrenciler hastanelik oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde klor deposu patlayınca içme suyuna ciddi miktarda klor karıştı. İlçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi, suyu içenler hastanelere başvurdu.

Manavgat Irmağı'nın batı yakasındaki mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılayan Şelale İstasyonu'ndaki klor deposunun patlaması sonucu suya yüksek seviyede klor karıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından ırmağın batı yakasındaki Aşağıhisar, Eskihisar, Yukarıhisar, Aydınevler, Bahçelievler, Mimarsinan, Kasaplar, Kavaklı, Milli Egemenlik, Çağlayan ve Hatıplar mahallelerine su verilmesi durduruldu.

Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, "Sabah saatlerinde Şelale pompalarında bulunan klor depolarından biri patladı. İçme suyuna yüksek miktarda klor karıştı. 11 mahalleyi etkileyen bu durum nedeniyle bu mahallelere içme suyu vermeyi kestik. Vatandaşlarımız ikinci bir duyuruya kadar içme sularını kullanmasın" dedi.

Klor karışmış sudan içtiği belirtilen bölgedeki çok sayıda öğrenci de rahatsızlanarak ilçedeki çeşitli hastanelere başvurdu.

İlçe Milli eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, olay nedeniyle bölgedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiğini söyledi. 

YORUMLAR
  2016'da yaşadığımız kötü olaylar...
2016'da yaşadığımız kötü olaylar...