A24.com.tr » politika » İçişleri Bakanı Soylu'dan kayyumla ilgili ilk açıklama

İçişleri Bakanı Soylu'dan kayyumla ilgili ilk açıklama

İçişleri Bakanı Soylu'dan kayyumla ilgili ilk açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendi imzasıyla yayınlanan kararla 3 HDP'li Büyükşehir Belediyesine atanan kayyumla ilgili ilk defa konuştu. Soylu, "Temiz oylar teröre istismar ettirilmemeli" dedi.

İçişleri Bakanlığı, Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye başkanlıklarına kayyum atayarak HDP'li başkanları görevden aldı. Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk defa açıklama yaptı. Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"NE DEMOKRASİ, NE DEVLET, NE HUKUK KALIR"

"Bir meşru kanal açmaya çalışanlar suç işlemekteler. Hukukun demokrasinin en temel görevi milletin vermiş olduğu temiz oyları teröre istismar etmemektir. Bizim devlet olarak görevimiz budur. Bundan yoksun kalırsak ne demokrasi, ne devlet, ne hukuk kalır. Türkiye belediyeler üzerinden özellikle terörün merkezi haline getirilmeye çalışıldı."

"TERÖRE MÜSAMAHA GÖSTERMEMİZİ BEKLEYENLER YANILIR"

"Bizim teröre müsamaha göstermemizi bekleyenler yanılır. Terörü ve terörizmi özellikle halkın helal oylarıyla belediyelerde merkez haline getirmeye çalışanlara da devletin, kuralların, hukukun ve Anayasa'nın sessiz kalmasını beklemek son derece yanlıştır. Demokrasiyi istismar etmekteler." 

YORUMLAR
  Facebook 2017 yılı içerisinde yaşanan ve üstüne en çok konuşulan olayları yayınladı
Facebook 2017 yılı içerisinde yaşanan ve üstüne en çok konuşulan olayları yayınladı