A24.com.tr » yaşam » İBB veri kopyalamayı durdurdu

İBB veri kopyalamayı durdurdu

İBB veri kopyalamayı durdurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mahkeme kararında yer alan konuların yerine getirilmesi için veri kopyalama işlemini durdurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, mahkeme kararında belirtilen hususların yerine getirilmesi için veri kopyalama işlemini durdurduğunu duyurdu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir genelge yayımlayarak belediye ve bağlı kuruluşların elektronik veri tabanında inceleme yapmak üzere 2 müfettiş ve 3 uzman görevlendirmişti.

İBB'nin AK Partili meclis üyeleri Yüksek Akyol ile Ömer Faruk Kalaycı, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvuru yaparak 'yürütmenin durdurulmasını' istedi. Talebi inceleyen mahkeme, yürütmenin durdurulması istemini kabul etti.

Mahkeme, elektronik veri tabanında inceleme yapılması, şüphe duyuluyorsa silinen kayıtların bilgisayar ortamına geri getirilmesi dışında ayrıca elektronik veri tabanının ve altyapısının kopyalanmasına neden ihtiyaç duyulduğunun açıklanmasını istedi.

Dava konusu işleme sebep teşkil edebilecek; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iş veya işlemleri hakkında idari soruşturma başlatılıp başlatılmadığı, adli bakımdan suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığı açıklanarak buna ilişkin bilgi ve belgeler de istendi.

YORUMLAR
  Instagram paylaşımları sayesinde ünlüler ne kadar kazanıyor?
Instagram paylaşımları sayesinde ünlüler ne kadar kazanıyor?