A24.com.tr » yaşam » İBB seçimleri gergin başladı, salonda arbede çıktı

İBB seçimleri gergin başladı, salonda arbede çıktı

İBB seçimleri gergin başladı, salonda arbede çıktı

Kadir Topbaş'ın ardından yeni başkanı seçmek için toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde başkanlık için CHP'li İmamoğlu'yla AK Partili Uysal yarışıyor. Gergin başlayan seçimde arbede çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni başkanı belirlemek için bir araya geldi. Topbaş'ın istifasının ardından CHP'li Ekrem İmamoğlu ve AK Parti'den Mevlüt Uysal'ın yarıştığı seçim, gergin başladı.

İBB Meclisi'ndeki seçim protokol tartışması ile başladı.Adayların konuşmasının ardından seçime geçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 22 Eylül'de istifa etmesinin ardından yeni belediye başkanı bugün seçiliyor.

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu göstermişti. AKP'nin adayı da bugün belli oldu. AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İBB Başkanlığı koltuğu için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı aday gösterdiklerini duyurdu.

CHPLİLER İLE AK PARTİLİLER BİRBİRİNE GİRDİ

Tüm üyeler seçim için İBB’nin Meclis salonuna girdi. Bu esnada ise protokolde kendilerine yer ayrılmayan CHP’li milletvekilleriyle AKP’liler arasında tartışma çıktı. İtişmeye kadar varan tartışma daha sonra yatıştırıldı. AKP ve CHP İl başkanları tartışmanın ardından protokole oturdu.

BAŞKAN İLK TURDA SEÇİLEMİYOR

İBB Meclisi’nde toplam 309 üye bulunurken, bu üyelerin 179’u AKP'li, 127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1'i ise bağımsız. Yeni başkanın ilk iki turda seçilebilmesi için 309 üyeden 3’te 2’sinin aynı adaya oy vermesi gerekiyor. Bir ve ikinci seçilebilen çıkmazsa üçüncü turda salt coğunluk yani 155 rakamı aranacak. Bu da AKP adayının ikinci turda seçilmesi anlamına geliyor. 

YORUMLAR
  Sen Anlat Karadeniz dizisinde akılalmaz hata!
Sen Anlat Karadeniz dizisinde akılalmaz hata!