A24.com.tr » politika » Hulusi Akar'dan NATO komutanına tepki

Hulusi Akar'dan NATO komutanına tepki

Hulusi Akar'dan NATO komutanına tepki

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili açıklamaları nedeniyle NATO Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti'yi aradı.

FETÖ soruşturması kapsamında NATO'da görev yapan üst düzey askerlerin yarısının görevden alınması ve tutuklanması konusunda kaygılı olduğunu belirten Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti'ye, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan tepki geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimiyle ilgili açıklamaları dolayısıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Akar'ın, FETÖ'nün hain darbe girişimine ilişkin 8-9 Aralık'ta çeşitli basın yayın organlarında yer alan açıklamaları dolayısıyla Orgeneral Scaparrotti'yi telefonla aradığı belirtildi.

Görüşmede Akar'ın, FETÖ darbe girişimiyle ilgili gerçekler ve bilinen görüşleri bir kez daha Scaparrotti'ye ilettiği bildirildi.

 NE DEMİŞTİ?

"Bu subaylar, NATO'ya önemli hizmetler verdi… Burada yetenekli ve yetkin insanlarla birlikte çalışıyordum ve şu anda ekibimde yetenek, uzmanlık ve üretilen iş anlamında bir zayıflama görüyorum.

Burada bizimle birlikte çalışan insanlara neler olduğu konusunda kaygılıyım. Bu kişilere hukukun üstünlüğü çerçevesinde ve uygun muamele edilmesi konusundaki kaygılarımı Orgeneral Akar'a da ilettim."

YORUMLAR
  Bir dizi daha final yapıyor! Bütçe sorunları nedeniyle TRT 1 iddialı dizisinden vazgeçti!
Bir dizi daha final yapıyor! Bütçe sorunları nedeniyle TRT 1 iddialı dizisinden vazgeçti!