Hükümetten Almanya'ya soykırım tepkisi
Saat: 15:10

Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul etmesine, hükümet ve muhalefet yetkilileri sert tepki gösterdi.
Başbakan Binali Yıldırım: Hatalı bir karadır, bizim geçmişimiz bellidir. Türkiye bu kararı asla kabul etmiyor. Büyükelçimizi istişare için çağırdık.
Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, " Çarpıtılmış mesnetsiz iddiaların kabulu tarihi hata. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Bu karara her platformda gereken cevabı veririz. "dedi.
NUMAN KURTULMUŞ: TARİHİ BİR HATA
Almanya Federal Meclisi Bundestag'ın, 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren tasarıyı onaylaması ile ilgili olarak Twitter hesabından, "Almanya Parlamentosu'nun "çarpıtılmış ve mesnetsiz" bir takım iddiaları "soykırım" olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu'nun bu tasarıyı kabul etmesi Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkisine yakışan bir karar değildir. Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir. Türkiye olarak bu karara her platformda gereken cevabı elbette vereceğiz" açıklamasında bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir.
MUHALEFET DE TEPKİ GÖSTERDİ
CHP'li Özgür Özel: Şiddetle kınıyorum
Okay Vural: Bu karar kendi kara yüzlerinin dışa vurumudur.