A24.com.tr » politika » Hükümet taşeron sorununun çözümü için tarih verdi

Hükümet taşeron sorununun çözümü için tarih verdi

Hükümet taşeron sorununun çözümü için tarih verdi

Başbayan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında taşeron sorununun Aralık ve Ocak aylarında yapılacak çalışmalar ile çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Bir milyondan fazla işçiyi ilgilendiren taşeron sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, çözüm için yıl sonunu işaret etti.

Taşerona kadro için açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, çalışmaların devam ettiği, kısa süre içerisinde ise yasanın TBMM'de ele alınacağı bilgisini verdi. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren taşeron işçiye kadro konusu için tarih bilgisini de veren Bekir Bozdağ, aralık ayının son haftası ile ocak ayının ilk haftası içerisinde bu durumun çözüme kavuşacağını belirtti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşeron kadroda son durum değerlendirmesinde bulundu. Kendisinden önce yapılan açıklamaları da hatırlatan Bozdağ, taşerona kadro için tarih aralığı verdi.

Taşeron işçilere kadro için açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yasalaşma sürecinde sona gelindiğini, aralık ayının sonunda ya da ocak ayının başında konunun TBMM'ye geleceğini aktardı. İşte, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın taşerona kadro için yapmış olduğu son açıklama ve tarih hakkında detaylı bilgiler

TAŞERON MESELESİ YIL SONU MECLİS'E GELECEK

"Taşeronla ilgili çalışmalar son noktaya geldi. Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakan arkadaşlarımız uzun bir toplantı yaptılar. Daha sonra Başbakanımız bakanlarımıza bazı hususlarda ayrıca durulması talimatı verdi. Onlar da çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık sonu, Ocak ayı içinde taşeronla ilgili yasa Meclis'e gelecek ve sonuçlandırılacaktır."

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI: SUNUM YAPMA AŞAMASINA GELDİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilere kadro konusuna ilişkin 15 Kasım tarihinde açıklamalarda bulundu. Bu durumun yıl sonuna kadar çözüme kavuşması için var güçle çalıştıklarını aktaran Bakan Sarıeroğlu, taşerona kadro için yıl sonunu işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, kamuda taşeron istihdamına ilişkin, konunun yıl sonuna kadar bitmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Bakan Sarıeroğlu, kamuda taşeron istihdamı ile ilgili olarak bir kez daha yıl sonunu işaret etti.

Jülide Sarıeroğlu, ilk günden beri konuya ilişkin yaklaşımlarının şeffaf olduğunu, konunun yılsonuna kadar bitmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Sarıeroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geldiğimiz aşamada inşallah kamudaki istihdamla ilgili üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz. Yılsonuna kadar şu anda sayın başbakanımızla ilgili mekanizmalarla bu konuların sunumlarını yapma aşamasına geldik. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşıp konu ile ilgili çok hızlı bir biçimde yol almaya çalışacağız. Yapılabilecek en iyi çalışmayı hayata geçirmiş olacağız diye inanıyorum. 

YORUMLAR
  Perseid Meteor Yağmuru izleyenleri büyüledi...
Perseid Meteor Yağmuru izleyenleri büyüledi...