A24.com.tr » gündem » HSK'dan Metin İyidil'in tahliye edilmesine soruşturma

HSK'dan Metin İyidil'in tahliye edilmesine soruşturma

HSK'dan Metin İyidil'in tahliye edilmesine soruşturma

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), FETÖ davasında tutuklu bulunan eski EDOK Komutanı Metin İyidil'in tahliye edilmesine karar veren yargı üyeleri hakkında soruşturma başlattı.

HSK 1. Dairesi, eski koru. Metin İyidil'i tahliyesine karar veren istinaf mahkemesi Başkan ve üyeleri hakkında inceleme başlattı. Soruşturmanın selameti açısından heyet görevden alındı, farklı yerlere görevlendirildi.

HSK, kamuoyunda çok tartışılan korgeneral Metin İyidil'in yargılanması sürecinde yaşanan olaylara dair harekete geçti. Sabah saatlerinde toplanan HSK 1. Dairesi İyidil'in darbeye teşebbüs suçundan aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldıran, beraatine ve tahliyesine karar veren mahkemeye heyeti hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

Daire soruşturmanın selameti açısından kararı verene Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi başkan ve üyelerini görevden aldı. Bu isimler farklı yerlerde görevlendirildi. 20. Ceza Dairesi'ne ise yeni başkan ve üye ataması yapıldı.

HSK'nın bu kararı doğrultusunda İyidil'in tahliyesine dair süreç HSK müfettişleri tarafından incelenecek. İnceleme neticesinde müfettişler bir rapor hazırlayarak HSK'ya sunacak. Bu raporda herhangi bir ihmal olması durumunda ise söz konusu hakimler hakkında herhangi bir disiplin cezasına hükmedilebilecek.

NİHAT ÖZDEMİR'İN OĞLU DA GÖZALTINA ALINDI

Tahliye edildikten sonra hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan eski Korgeneral Metin İyidil'le birlikte, 3 kişi daha gözaltına alındı.

İyidil'le birlikte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir, gelini Aslı Özdemir ve İyidil’in avukatı Abdullah Kaya hakkında da gözaltı işlemi yapıldı.  

Batuhan Özdemir, Aslı Özdemir ve Abdullah Kaya'nın İyidil'in yurt dışına kaçma teşebbüsüne yardım ettiği iddia ediliyor. 

Batuhan Özdemir (solda), Metin İyidil (sağda)

YORUMLAR
  Sosyete kasabı Nusret'in sosyetik müşterileri
Sosyete kasabı Nusret'in sosyetik müşterileri