A24.com.tr » yaşam » HDP'li eski vekil Leyla Birlik Yunanistan'a kaçtı (Leyla Birlik kimdir aslen nereli?)

HDP'li eski vekil Leyla Birlik Yunanistan'a kaçtı (Leyla Birlik kimdir aslen nereli?)

HDP'li eski vekil Leyla Birlik Yunanistan'a kaçtı (Leyla Birlik kimdir aslen nereli?)

Terör soruşturması kapsamında hakkında yurt dışına çıkma yasağı bulunan HDP'nin eski Şırnak Milletvekili Leyla Birlik Yunanistan'a kaçtı. Birlik, Yunanistan'a iltica talebinde bulunacak.

Türkiye'den kaçan terör şüphelilerinin durağı yine Yunanistan oldu.

Türkiye’nin iade taleplerine kulaklarını tıkayan Yunan yargısının son olarak darbe girişimine katılan 8 askere iltica hakkı vermesi terör yandaşlarını cesaretlendirdi. HDP’nin eski Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 4 Kasım 2016’da tutuklandıktan 2 ay sonra yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

DEDEAĞAÇ'TA GÖZALTINDA

Leyla Birlik’in, terör yandaşlarının ‘kurtuluş’ olarak gördüğü Yunanistan’a yasa dışı yollardan kaçtığı ortaya çıktı. Yunanlı yetkililer tarafında yakalanıp Dedeağaç Polis Merkezi’nde gözaltında tutulan ve buradan Geri Gönderme Merkezi’ne yollanacağı belirtilen HDP’li eski vekilin iltica talebinde bulunmaya hazırlandığı öğrenildi. Leyla Birlik’in sınır dışı edilmemek için Yunanistan ve Türkiye’deki HDP’liler ile irtibat kurmaya ve yardım istemeye çalıştığı öğrenildi. 

LEYLA BİRLİK KİMDİR?

Mart 1974’te Mardin’in Derik ilçesinde doğdu. Baba adı Diyap, anne adı Fatma’dır. Lise mezunudur.

Birlik, ilk, orta ve lise öğrenimini Mersin'de tamamlamıştır. 2009 senesinde yapılan seçimlerde Şırnak'ta İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilmiş siyasi kariyerine başlamıştır.

2011 yılında Şırnak KCK davasında yargılanan Birlik, Ocak 2015'te tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Yağlı boya resim çalışmaları yapan Birlik, evli ve bir çocuk annesidir.

2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem milletvekili adayı olmuş ve Şırnak Milletvekili olarak seçilmiştir.

YORUMLAR
  iPhone 8'in bu sefer fiyat bilgileri sızdırıldı! iPhone 8 Kaç Lira olacak? iPhone 8 Fiyatları...
iPhone 8'in bu sefer fiyat bilgileri sızdırıldı! iPhone 8 Kaç Lira olacak? iPhone 8 Fiyatları...