A24.com.tr » politika » HDP ile Meclis Başkanı arasında gerginlik

HDP ile Meclis Başkanı arasında gerginlik

HDP ile Meclis Başkanı arasında gerginlik

15 Temmuz hain darbe girşiminin birinci yıl dönümü nedeniyle Meclis'te düzenlenen özel oturumda HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman arasında gerginlik yaşandı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, tutuklu bulunan eşbaşkanlarını hatırlatarak ‘demokrasi’ vurgusu yaptı. Yıldırım şunları kaydetti:

“Aslında 4 Kasım öncesi ve sonrasında iktidar sahiplerinin demeçlerinde ortaya çıktığı üzere. Eş Genel Başkanlarımız bu kürsüden selamlanacak değil hitap edilecek liderlerdir. Sayın başkan değerli milletvekilleri 100. yılını tamamlayacak olan ülkemiz darbeler tarihidir. Sayısız askeri, sivil, siyasi, yargı, modern, post modern darbelerle geçirmiştir. 15 Temmuz darbe girişimin öncesinde çözüm sürecinin bitirilmesiyle siyasi iktidarın girdiği muhafazakar ittifakların ekonomik sosyal siyasi diplomatik krizler yaratacağını ısrarla belirttik. 16 Temmuz’da tüm partiler tarafından hazırlanan ortak deklerasyonda ortak demokrasi vurgusu yapılmıştı. 16 Temmuz’da partimiz bu kürsüden darbelerin sadece askeri yollarla olmayabileceğini bildirdi. Darbe lütuf olarak görüldü OHAL ilan edildi. Dünya tarihinde demokratik işleyişe yönelik kravatlı darbelerde vardır. Türkiyenin son bir yılı bunlara örnektir. 20 Temmuz itibariyle OHAL ile birlikte bir darbe daha gerçekleştirdi. Eş başkanlarımız ve milletvekillerimiz tutuklandı. Belediyelerimize kayyumlar atandı. 15 Temmuz’da cesaretle darbe karşıtı yayın yapan kuruluşlar KHK zulmü ile kapatıldı. 16 Nisan referandum sonuçlarına bakıldığında bu zulmün çok da sürmeyeceği görülmektedir. Türkiye’nin yaşadığı sorunların çözümü demokrasi barış, eşitlik ve adalettir. Ne dış politikadaki iflaslar ne de insan hakları ihlalleri daha fazla baskı ile giderilemeyecek kadardır. Yaşananları 80 darbesinden biliniyor.”

KAHRAMAN’DAN YILDIRIM’IN SÖZLERİNE TEPKİ

Yıldırım’ın tutuklu bulunan HDP’liler için sarf ettiği “tutsak ve esir” sözlerini eleştiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman “Böyle tanımlamalar birlik,beraberliğimiz bozuyor. Hukuki kalıplarla konuşup ifade etmek gerekir” dedi. Bunun üzerine HDP’li Yıldırım yeniden söz alarak kürsüye geldi. Yıldırım, Selahattin Demirtaş ile ilgili sözlerini eleştirilmesine tepki gösterdi. 

YORUMLAR
  Yenilenen Efsane 3310 Ne zaman Türkiye'de olacak? Fiyatı Nedir? Yenilenen Nokia 3310'un özellikleri neler?
Yenilenen Efsane 3310 Ne zaman Türkiye'de olacak? Fiyatı Nedir? Yenilenen Nokia 3310'un özellikleri neler?