A24.com.tr » politika » Hazine ve Maliye Bakanlığından Reuters'a Tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığından Reuters'a Tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığından Reuters'a Tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığından gelen açıklamada, "Reuters'ın haberi ivme finansman paketini karalama amacı taşımaktadır. Paketin ithalatı artıracağı yönünde olumsuz kanaat oluşturmaya çalışmaktadır."

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Reuters'ta yer alan habere tepki gösterdi. Açıklamada, "Haber ivme finansman paketini karalama amacı taşımaktadır" denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

23 Mayıs 2019 tarihinde, üç kamu bankası tarafından hazırlanan ve ihracat odaklı stratejik sektörlere finansman sağlamayı amaçlayan İVME Finansman Paketi'nin tanıtım toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak'ın katılımlarıyla İstanbul'da gerçekleştirilmiştir.

KASITLI KARALAMA

Haber ajansı Reuters tarafından aynı tarihte yayınlanan "Turkey to boost importers with another $4.9 billion package: Albayrak" başlıklı haber, kamu bankaları tarafından sunulan İVME Finansman Paketi'ni kasıtlı olarak karalama amacını taşımaktadır.

Söz konusu haber, Türkiye'nin ihracat potansiyeline ve yerli üretime çok önemli destek sağlayacak olan paketin ithalatı artıracağı yönünde olumsuz kanaat oluşturmaya çalışmaktadır.

"TÜRKİYE EKONOMİSİNİ DOĞRUDAN HEDEF ALAN HABERLER"

İlgili haber ajansı, bir süredir Türkiye ekonomisini doğrudan hedef alan haberlerle aleyhte algı oluşturma çabası içerisinde bulunmaktadır. Her fırsatta Türkiye ekonomisinin imajını zedeleme ve güveni sarsma gibi amaçlarla kasıtlı bir ajanda yürüten ilgili haber ajansının tutumu, tarafsız yayıncılık ilkeleriyle örtüşmemektedir.

Türkiye'nin ekonomisini doğrudan hedef alan bu anlayışa karşı gerekli tüm hukuki haklar saklı tutulacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

YORUMLAR
  Göçmenlerin hayat standardı olarak en rahat yaşadığı ülkeler
Göçmenlerin hayat standardı olarak en rahat yaşadığı ülkeler