A24.com.tr » yaşam » Hastanede karıştırılan çocuklarına 4 yıl sonra ulaştılar

Hastanede karıştırılan çocuklarına 4 yıl sonra ulaştılar

Hastanede karıştırılan çocuklarına 4 yıl sonra ulaştılar

İstanbul'da 4 yıl önce çocuk sahibi olan Adıyamanlı Selahattin ve Meryem D. çifti, hastanede çocuklarının karışması nedeniyle Trabzonlu bir ailenin çocuğuna 4 yıl boyunca anne ve baba oldu.

İstanbul'da özel bir hastanede 4 yıl önce çocuk sahibi olan Adıyamanlı Selahettin ve Meryem D. çiftinin çocukları aynı hastanede doğum yapan Trabzonlu Yusuf ve Selma K. çiftini çocuklarıyla karıştırılınca, iki aile birbirlerinin çocuklarına 4 yıl boyunca anne-baba oldu.

4 YIL BAŞKASININ ÇOCUĞUNA AİLE OLDULAR

Durumdan haberleri olmayan aileler birbirlerinin çocuğunu alarak memleketlerine döndüler. 4 yıl sonra Trabzonlu Yusuf K., eşine boşanma davası açtı. Test sonucunda E.'nin, çiftin çocuğu olmadığı ortaya çıktı. Trabzonlu aile hastaneye başvurdu.

FİLM GİBİ HİKAYE

Hastanenin yaptığı araştırmada Adıyamanlı çiftle Trabzonlu çiftin çocuklarının karıştırıldığı ortaya çıktı. Her iki aile de mahkemeye başvurdu. Mahkeme her iki ailenin sık sık görüşmesini tavsiye ederek, 4 yaşındaki çocukların biyolojik ailelerine iade edilmesi kararını verdi. Mahkemenin kararı üzerine mayıs ayında, Trabzon'da büyüyen E., Adıyamanlı biyolojik anne-babasına verilirken Adıyaman'da büyüyen C.' de Trabzon'da yaşayan annesine teslim edildi.

UZAK KALAMADILAR

Ancak öz çocuklarına kavuşmalarına rağmen öz evlatları gibi büyüttükleri çocuklardan uzak kalan aileler bir süre sonra çocuklarının hasretine dayanamadığı için aynı şehirde yaşamaya karar verdi.

 

TRABZONLU AİLE ADIYAMAN'A TAŞINDI

Hürriyet gazetesinden İdris Emen'in haberine göre; temmuz ayında C.'nin dedesi tayinini Adıyaman'a istedi. Tayininin Adıyaman'a çıkması üzerine Trabzonlu aile Adıyaman merkeze taşındı. Bunun üzerine Adıyaman'ın Besni ilçesinde oturan Selahattin D. ile ailesi Trabzonlu ailenin oturduğu mahalleye taşındı. 

YORUMLAR
  Yıllık kazanç konusunda büyük firmaları bile geride bırakan dünyanın en zengin YouTuber'ı DanTDM
Yıllık kazanç konusunda büyük firmaları bile geride bırakan dünyanın en zengin YouTuber'ı DanTDM