A24.com.tr » yaşam » Hangi sandıkta ne kadar oy çıktı - Sandığımda ne çıktı - Sandığımdan ne oy çıktı - Sandık sorgulama 2017

Hangi sandıkta ne kadar oy çıktı - Sandığımda ne çıktı - Sandığımdan ne oy çıktı - Sandık sorgulama 2017

Hangi sandıkta ne kadar oy çıktı - Sandığımda ne çıktı - Sandığımdan ne oy çıktı - Sandık sorgulama 2017

Anayasa değişikliği referandum oylaması için seçim yasağı sona erdi. Sandıklarda sayım başladı. İşte Türkiye genelinde il ve ilçelerde referandum sonuçları.

 Türkiye nefesini tuttu, 16 Nisan yeni anayasa referandum u sonuçlarını bekliyor. Referandum sandıklarının 32 Doğu illinde 16:00'da kapanmasının ardından Batı'daki sandıklar da 17:00'da kapandı ve oy sayım işlemleri başladı.

İL İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞTE İLK SONUÇLAR

Anayasa değişikliği için yapılan referandum da oy verme işlemi tamamlandı. Sandıkların yüzde 25'i açıldı. İlk bilgilere göre oy oranları yüzde 63.2 evet, hayır ise yüzde 36.8.

32 İLDE 16:00'DA SONA ERDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, doğudaki 32 ilde 07.00'de başlayan oy verme işlemi 16.00'da sona ermişti. Diğer illerde saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi de 17.00 itibarıyla tamamlandı.

 

167 BİN 140 SANDIKTA OY KULLANILDI

Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 167 bin 140 sandıkta oylarını kullandı.
Süre sona erdiği halde sandık başında oylarını kullanmak üzere bekleyen seçmenler varsa bu kişilerin oy kullanmasına sandık kurulu başkanı saydıktan sonra izin verilecek.
Bu arada, yurt dışındaki seçmenler için gümrük kapılarında oy verme işlemi de tamamlandı.

YURT DIŞINDAN GELEN OYLAR AYNI ANDA AÇILACAK

Yurt dışındaki seçmenler için 57 ülke, 120 temsilcilikte sandık kurulmuş, 27 Mart'ta başlayan oy verme işlemi 9 Nisan'da sona ermişti. Yurt dışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilmişti.
Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunda saklanan bu oylar da diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

YSK BAŞKANI'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

YSK Başkanı Güven, bazı sandıklarda "Tercih" yerine "Evet" mührü kullanılmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, vatandaşın iradesinin sandığa doğru tecelli edebilmesi açısından, 298 sayılı yasa da buna izin verdiğinden "Tercih" mührü yerine "Evet" mührünün basıldığı oy pusulalarının da geçerli olmasına karar verildiğini bildirdi.

Güven, YSK önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine yansıyan bazı bilgiler bulunduğunu, genelgelerle oy pusulalarında "Tercih" mührü kullanılmasını öngörmelerine rağmen, bazı ilçe seçim kurullarının sandık kurullarına "Tercih" mührü yerine "Evet" mührü verdiğini öğrendiklerini söyledi.

Bazı yerlerde kısmi de olsa bu şekilde oy kullanıldığını belirten Güven, "Yüksek Kurul biraz önce toplandı. Vatandaşın iradesinin sandığa doğru tecelli edebilmesi açısından, 298 sayılı yasa da buna izin verdiğinden 'Tercih' mührü yerine 'Evet' mührünün basıldığı oy pusulalarının da geçerli olmasına karar vermiştir. Bazı sandık kurullarımızın da oy pusulalarının arka yüzlerini mühürlemeleri gerekirken ön yüzlerine mühür bastıkları anlaşılmıştır. Yüksek Kurul, bu oy pusulalarının da geçerli olmasını kararlaştırmıştır" diye konuştu.

SEÇİM YASAĞI 21:00'DA SONA ERECEK

YSK'nın seçim yasakları saat 21:00'a kadar devam edecek. Radyo, televizyon ve internetteki yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

İLGİLİ HABER Erdoğan, eşi ve torunuyla oy kullandı Erdoğan, eşi ve torunuyla oy kullandı

İLGİLİ HABER Başbakan oyunu İzmir'de kullandı Başbakan oyunu İzmir'de kullandı

İLGİLİ HABER Oyunu kullanan Kılıçdaroğlu: Çok mutluyum Oyunu kullanan Kılıçdaroğlu: Çok mutluyum

İLGİLİ HABER Nusret'ten referandum pozu: Tuz döker gibi oy kullandı Nusret'ten referandum pozu: Tuz döker gibi oy kullandı

İLGİLİ HABER Devlet Bahçeli oyunu kullandı:Önemli dönüm noktası Devlet Bahçeli oyunu kullandı:Önemli dönüm noktası

İLGİLİ HABER Tarkan oyunu "Hayırlı olsun" diyerek kullandı Tarkan oyunu "Hayırlı olsun" diyerek kullandı

İLGİLİ HABER Diyarbakır'da oy pusulalarını alıp koştular Diyarbakır'da oy pusulalarını alıp koştular

İLGİLİ HABER Manisa'nın bir mahallesinde oy verme işlemi sadece 12 dakika sürdü Manisa'nın bir mahallesinde oy verme işlemi sadece 12 dakika sürdü

YORUMLAR
  Danla Bilic'in olay yaratacak itirafları...
Danla Bilic'in olay yaratacak itirafları...