A24.com.tr » yaşam » Hamile eşini 19 yerinden bıçaklayarak katletmişti!

Hamile eşini 19 yerinden bıçaklayarak katletmişti!

Hamile eşini 19 yerinden bıçaklayarak katletmişti!

Manisa Soma'da ikiz bebeklere hamile olan imam nikahlı eşini 19 yerinden bıçaklayarak katledilen Zakir Barçin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Manisa'nın Soma ilçesinde , ikiz bebeklere 5 aylık hamile olan 26 yaşındaki Türkan Kulu'yu iki küçük kız çocuğunun önünde 19 yerinden bıçaklayarak katledilen imam nikahlı eşi 37 yaşındaki Zakir Barçin için karar çıktı. Mahkeme heyeti sanık Barçin'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkemeyi takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Avukatı İrem Demir, alınan kararda hiçbir indirim uygulanmaması ve en yüksek sınırdan ceza verilmesinin tüm kadın cinayetleri için emsal teşkil ettiğini söyledi.

İrem Demir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkan Kulu'nun hamile olduğunun bilinmesine rağmen tüm soğukkanlılıkla bu cinayetin işlendiğini hatırlatarak, Bizler Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları olarak soruşturma aşamasından beri olayın takipçileriyiz. Sanık erkek, adalet sisteminden medet umarak haksız tahrik indirimi alabilmek için olay sonrası kendini yaraladığını, bir anlık öfke ile cinayeti işlediğini söyledi ve maktulün erkekliğine hakaret ettiğini beyan etti, maktulü kötü bir anne ve kötü bir eş olarak göstermeye çalıştı. Ancak bugün karar duruşmamız yapıldı, sanık ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı hakkında da herhangi bir haksız tahrik indirimi uygulanmadı. Aldığımız bu karar hiçbir indirim uygulanmaması ve en yüksek sınırdan ceza verilmesi bakımından tüm kadın cinayeti davaları için emsal teşkil etmektedir" diye konuştu.

YORUMLAR
  Şeyma Subaşı'nın sosyal medyada taklit ettiği model belli oldu
Şeyma Subaşı'nın sosyal medyada taklit ettiği model belli oldu