A24.com.tr » yaşam » Hamile çocuk skandalında savcılık soruşturmayı iki koldan yürütüyor

Hamile çocuk skandalında savcılık soruşturmayı iki koldan yürütüyor

Hamile çocuk skandalında savcılık soruşturmayı iki koldan yürütüyor

Türkiye'yi ayağa kaldıran 115 hamile çocuk skandalının ardından iki hastane görevlisi hakkında soruşturma kararı veren savcılık, soruşturmayı iki ayrı koldan yürütüyor.

İstanbul Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ortaya çıkan hamile çocuk skandalının ardından harekete geçen Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı iki koldan yürütüyor.

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran bir bölümü Suriye vatandaşı 115 hamile çocuğun savcılığa bildirilmemesiyle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. Başsavcılık, olayla ilgili 2 personel hakkında 2 ayrı soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Bir cumhuriyet başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu.

'SKANDALI ORTAYA ÇIKARAN SÜRÜLDÜ'

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2017 yılında 5 ay içinde yaşları 18'in altında, 38'i 15 yaşından küçük olan 115 çocuğun hamile olduğunun saptandığı, ama polise bildirilmediği, skandalı ortaya çıkaran sosyal hizmet uzmanının sürüldüğü ve valiliğin soruşturma izni vermediği, medyaya yansımıştı.

SAVCILIK AÇIKLAMASI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili açıklamasında şöyle denildi:

"17 Ocak 2018 tarihinde çeşitli basın ve yayın organlarında çıkan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde 1 Ocak 2017 – 25 Mayıs 2017 tarihleri arasında çocuk yaşta gebelik ve doğum vakalarının ilgili makamlara bildirilmediğine yönelik haberlere ilişkin adli süreçle ilgili aşağıdaki huşuların belirtilmesine gerek duyulmuştur.

Söz konusu olayın Cumhuriyet Başsavcılığımıza 3 Ekim 2017 tarihinde intikal etmesi üzerine derhal soruşturmaya başlanılmıştır.
Olaya ilişkin TCK Madde 279 kapsamındaki "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" eyleminden dolayı hastanede görevli iki personel hakkında soruşturma yürütülmektedir.

Ayrıca çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları iddialarına ilişkin TCK Madde 103. uyarınca "Çocuğun cinsel istismarı" suçu kapsamında ayrı bir soruşturma yürütülmektedir.

Çocuğun cinsel istismarı suçunu işleyenlerin tespitine yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır.

Gerek kamu görevlisinin suçu bildirmeme suçu, gerek ise çocuğun cinsel istismarı suçlarıyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir.
Bu soruşturmalarla ilgili bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.'' 

YORUMLAR
  Nobel ödüllü kadınlar
Nobel ödüllü kadınlar