A24.com.tr » dünya » Halep'te 800 kişinin rehin alındığı iddia edildi

Halep'te 800 kişinin rehin alındığı iddia edildi

Halep'te 800 kişinin rehin alındığı iddia edildi

Suriye'nin Halep kentinde çatışma ortasında kalan sivillerin tahliye edilmesi işlemleri, ateşkesin bozulmasıyla engellendi. Uluslararası ajanslar kentte 800 kişinin rehin alındığını öne sürdü.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Halep'te ateşkesin sağlanmasından sonra başlayan sivillerin tahliyesi işlemleri durduruldu. Muhaliflerin tahliyeleri engellediği açıklandı.

AFP ve Reuters haber ajansları, dünden beri devam eden tahliye işlemlerinin az önce durdurulduğunu bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü de tahliye operasyonunun askıya alındığını teyit etti.

Reuters, Doğu Halep'te tahliyede kullanılan otobüslerin bulunduğu bölgede en az dört patlama sesi duyulduğunu aktardı.

KARŞILIKLI SUÇLAMALAR

Reuters'ın haberine göre, bir muhalif yetkili, İran destekli Şii milislerin, Halep'ten ayrılan otobüslere ateş açtığını söyledi.

Anadolu Ajansı haberinde de rejim yanlısı grupların, Halep'teki tahliye konvoyuna ateş açtığı belirtildi. Haberde, "Yol üzerinde toplanan rejim yanlısı bir kalabalık da araçların geçişine engel oluyor" denildi.

Suriye Devlet Televizyonu ise muhaliflerin anlaşmayı ihlal ettiğini duyurdu.

AA: 800 KİŞİ REHİN ALINDI

AA'nın haberinde ayrıca, rejim yanlısı silahlı grupların, Halep'teki tahliye sırasında durdurdukları konvoyda bulunan yaklaşık 800 kişiyi rehin aldığı iddia edildi.

Reuters, yolu kapatan rejim yanlılarının, İdlib kentinde muhaliflerin kuşatması altında olan iki Şii köyü Keferya ve Foa’nın tahliyesini istediğini bildirdi.

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, tahliye operasyonunun, muhaliflerin anlaşmanın şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle askıya alındığını öne sürdü. Suriye devlet televizyonu, muhaliflerin tahliye sırasında ellerindeki "rehineleri" ve ağır silahları da yanlarına almaya çalışarak, anlaşmayı bozduğunu iddia etti. 

YORUMLAR
  10 Ünlü ismin cilt bakım sırları. Cilt güzelliği nasıl sağlanır?
10 Ünlü ismin cilt bakım sırları. Cilt güzelliği nasıl sağlanır?