A24.com.tr » magazin » Hale Soygazi Kimdir -Hale Soygazi Seda Sayan Ve Murat Şar

Hale Soygazi Kimdir -Hale Soygazi Seda Sayan Ve Murat Şar

Hale Soygazi Kimdir -Hale Soygazi Seda Sayan Ve Murat Şar

Hale Soygazi, Seda Sayan ve Uğur Arslan'ın programında Murat Şar adlı şahsın annesi olarak gösterilmesi üzerine harekete geçti. Soygazi, gündemi sarsan iddialar üzerine suç duyurusunda bulundu.

 Hale Soygazi hakkında iddia edilen çocuk olayından sonra mahkeme için hazırlıklar yapıldı.

Hale Soygazi programda kendisi için terk eden anne imajı çizen Seda Sayan'a suç duyurusunda bulunmak üzere bugün savcılığa gitti.

Hale Soygazi'nin basın danışmanı Bircan Usallı Silan şu açıklamayı yaptı: 'Yeşilçam'ın usta isimlerinden Hale Soygazi'nin hakkında son günlerde yapılan programda, sanatçımız işaret edilerek şüphe yaratılmıştır.

Saldırı boyutuna varan bu kampanya devam ettiği için ve sanatçının ailesinin de isminin kullanılmasından dolayı; Hale Soygazi, bugün avukatıyla birlikte suç duyurusunda bulundu ve yasal süreç başladı.

Basın mensuplarının karşısına geçen Hale Soygazi yaşananlarla ilgili şunları söyledi:

"Program ve programın yetkilileri hakkında avukatlarım şu anda araştırma yapıyorlar. Tazminat davası açacağız onlara da. Nereye kadar süre bu programlar, bu seviyesizliğe kim 'dur' diyecek? Bir de ayrıca çok ilginç bir nokta var oraya 43 yaşında bir insan koymuşlar. azık günah değil mi ona? İki tane çocuğu var ve annesini 43 yıldır arıyormuş. Niye mahkemeye gitmemiş? Niye dava açmamış? Niye DNA testi kanıtına yönelmemişler? Şimdi açacağımız davada biz onu DNA testine davet ediyoruz. O gelecek! Peki o zaman ne yapacaklar? 'Ay yanılmışız' mı diyecekler? O çocuğa çok üzüldüm. Ona diyorum ki 'Mağdur olma, mağrur ol' Biraz gurur herkese lazım. Biraz onur herkese lazım. bizim adımızı kullanıp çamurluyorlar. Ben şu an yaşıyorum ama bir de hayatını kaybetmiş insanlara hakaret ediyorlar. Erol simavi... Tarık Akan... Meftun Olgaç... Bu insanların geride bıraktıkları aileleri var, bunu da mı düşünmüyorlar? Reyting uğruna bu kadar atılmaz. Programın reytingi çok düşük. Benim sayemde, bizim sırtımızdan reyting düzeltti. Bugün suç duyurusunda bulunduk. Şimdi de program ve oradaki yetkililerle ilgili tazminat davası açacağız. O zaman da DNA testi talep edeceğiz. Tabii ki çağıracağız onu. Böyle bir olayın yeri televizyon programı değil. "

HALE SOYGAZİ KİMDİR?

06 Mayıs 1950 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Hale Soygazi, Erenköy Kız Lisesi'nden mezun olmuştur.Üniversite eğitiminini Fransız Filolojisi bölümünde sürdürmek için başlamış, ikinci sınıfta ayrılarak İsviçre'ye gitmiştir. İsviçre'de mankenlik kursu gören Soygazi, Türkiye'ye dönüp manken ve fotomodel olarak çalışmıştır.

1972 yılında Saklambaç Gazetesi'nin açmış olduğu "Türkiye Güzellik Yarışmasına" katılmış ve birincilik derecesini elde etmiştir. İtalya'da "Avrupa Sinema Güzeli" seçildikten sonra Türkiye'ye dönmüş ve Türk sinemasının önemli yapımlarında rol almaya başlamıştır.

Sinema hayatındaki ilk filmine "Kara Murat: Fatih'in Fedaisi" ile adım atan oyuncu, sırasıyla "Bir Garip Yolcu", "Mahkum", "İtham Ediyorum", "Bir Kız Böyle Düştü", "Ölüme Koşanlar" filmlerinde rol almıştır. Oynadığı filmlerle adından söz ettiren sanatçı, "Çocuğumu İstiyorum" isimli 1973 tarihli yapımda başrollerini paylaştığı Ahmet Özhan'la 1976 yılında evlenmiştir. Bu evlilik kısa süre sonra boşanma ile sonuçlanmıştır.

Hale Soygazi, 1978 yılında oynadığı "Maden" filmi ile Antalya Film Festivali tarafından verilen "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanmıştır. Soygazi, sinema kariyerindeki başarılı gidişatının arasına müzik kariyerini de sıkıştırmayı başarmıştır. Fakat bu durum fazla ileri gitmemiş ve yaşadığı yoğunluk kendisini sadece oyunculuğa verme kararı aldırmıştır.

1978'deki Maden filminden sonra ara verdiği sinemaya 1984 yılında Atıf Yılmaz'ın çektiği Bir Yudum Sevgi'de başrol oynayarak döndü. Bu filmdeki performansı ile Antalya Film Festivali'inde ikinci kez "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldıktan sonra Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kadının Adı Yok, Bekle Dedim Gölgeye filmlerinde baş kaldıran kadın tiplerini canlandırdı. 1997'de Barış Pirhasan'ın yönettiği Usta Beni Öldürsene adlı filmde rol adlı; film, çeşitli festivallerden farklı dallarda 5 ödül aldı. Soygazi, 2004 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" ile ödüllendirildi. Aynı yıl Sil Baştan adlı dizi-filmde rol aldı.

Tiyatro sahnesine ilk defa 2001 yılında "Küçük Prens" adlı oyunla çıktı. 2006'da "Özel Bir Gün" adlı oyunda rol aldı.

Yönetmen Barış Pirhasan'la uzun süreli bir ilişki yaşamış olan santçı, daha sonra Türkiye'nin önde gelen entelektüellerinden Murat Belge ile yaşadığı 10 yıl kadar süren birlikteliğin ardından Belge ile evlendi.

2017 EKİMİNDE KAYIP ANNE İDDİALARI ORTAYA ÇIKTI

'Artık Susma' programında Murat Şar adlı şahsın kayıp annesi olduğu ima edilen Hale Soygazi, söz konusu durumun reyting uğruna yapıldığını ifade ettiç Hale Soygazi, 'Saldırı boyutuna varan bu kampanya sürerse yasal süreci başlatacağım.' dedi.

“Aslı astarı olmadığı için ciddiye bile almamıştım. Ama reyting adına yapılan seviyesizliği şiddetle kınıyorum. İnternet sayfalarında ‘Acaba bu kişi Hale Soygazi mi?’ sorusuyla şüphe yaratıyorlar. Saldırı boyutuna varan bu kampanya sürerse yasal süreci başlatacağım.”

YORUMLAR
  Escobar hakkında az bilinen 10 şaşırtıcı gerçek
Escobar hakkında az bilinen 10 şaşırtıcı gerçek