A24.com.tr » yaşam » Hakkari'de yarın okullar tatil mi 4 Ocak cuma okul var mı yok mu?

Hakkari'de yarın okullar tatil mi 4 Ocak cuma okul var mı yok mu?

Hakkari'de yarın okullar tatil mi 4 Ocak cuma okul var mı yok mu?

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan kar yağışı Güneydoğu bölgesinde de etkisini sürdürüyor.Hakkari'de okullar tatil edildi mi, okul var mı yok mu?

  Yurdu etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava öğrencileri zor duruma sokarken veliler okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor.

Türkiye'nin bir çok ilinde etkisini gösteren kar yağışı Hakkari'de sabah saatlerinde etkisini göstererek hayatı olumsuz etkiledi.Hakkari'de yağan yogun kar yağışı dolayısıyla 36 yerleşim bölgesinin yolları ulaşıma kapandı .

Yüksekova İlçesi'nde devam eden yoğun kar yağışı, onlarca köy yolunu trafiğe kapattı. Gittikçe şiddetini artıran kar yağışı özellikle hastane ve merkez arasındaki ulaşımı sağlayan mahalle servislerinin de hizmetini aksatıyor.

Hakkari’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 10 köy ile 18 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı belirli aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Şehir merkezine yılın ilk karı düşerken, zincirsiz olarak yola çıkan araçlar ise yer yer zor anlar yaşadı.

Hakkari yarım gün okullar tatil 3 Ocak 2019

"Hakkari’de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okullar yarım gün tatil edildi.
Hakkari’de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kentte yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde bugün (Perşembe) öğleden sonrası için eğitime ara verildiğini söyledi. Yetkileri, 4 Ocak 2019 günü için de değerlendirme yaptıklarını ifade ettiler."

Hakkari 4 Ocak okullar tatil mi ?

Hakkari'de etkisini süren kar yağışı dolayısıyla 4 Ocak Cuma günü için halen kar tatili bilgisi paylaşılmadı paylaşıldıgında bu başlık altından ögrenebilirsiniz.

Araçları yolda kalan zincir takmanın telaşı içerisine düşerken, kent merkezinde yolların kapanmaması için belediye ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Kent merkezinde kar kalınlığı 15, yüksek kesimlerde ise 45 santimetreye ulaştığı belirtildi.

Kar yağışına sevindiğini belirten bir esnaf ise, elindeki plastik kar küreklerini göstererek, kürek alma zamanı geldiğini ifade etti.


Hakkari Valiliği ise, il genelinde 10 köy ile 18 mezra yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, yolların yeniden açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü açıkladı.

Hakkari'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 36 yerleşim yerinin yolu da ulaşıma kapandı.

YORUMLAR
  Google'ın en şanslı çalışanları: Zooglers
Google'ın en şanslı çalışanları: Zooglers