A24.com.tr » dünya » Hakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı

Hakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı

Hakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı

ABD'de devam eden Halk Bank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla davasında jüri kararını açıkladı. 6 suçlamadan yargılanan Atilla, 5'inden suçlu bulundu.

Türkiye'nin yakından takip ettiği Hakan Atilla davasında karar açıklandı. İki ülke arasında krize neden olan davada, 6 suçlamayla yargılanan Atilla, 5'inden suçlu bulundu.

New York'ta ABD yaptırımlarını delmek suçlamasıyla yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla davasında jüri heyeti kararını verdi.

3 günlük değerlendirme sonucunda ortak bir görüş üzerinde uzlaşamayan jüri, karar almadan yeni yıl tatiline girmişti. Bugün (3 Ocak) yapılan dördüncü değerlendirme gününde jüri 6 ayrı suçlamada karara verdi. Kararın ne olduğu birazdan açıklanacak...

Davayı yakından takip eden Adam Klasfeld, jüri arasında Atilla'nın üzerine atılı bazı suç iddiaları konusunda hem fikir olduğu ancak bazılarında fikir birliği bulunmadığını aktardı. Klasfeld'e göre 'kısmi karar verme' mümkün. Böyle durumlarda jüri bazı maddeler üzerinde görüş birliğine varırken bazı maddelerde sanığın suçlu olduğu konusunda bir sonuca varamıyor. Klasfeld her ne kadar bunun mümkün olduğunu söylese de görev yaptığı son 10 yıl içerisinde ilk kez böyle bir durumun olduğuna işaret ediyor.

 

Hakan Atilla'ya yöneltilen 6 suçlama var

Mehmet Hakan Atilla hakkında 6 suçlama bulunuyor. Tüm suçlamalar hakkında tek tek karar verilecek. 12 kişilik jüriden birisi karşı görüşte olursa Atilla'ya yönelik suçlamalar düşecek. Suçlu bulunması halinde ise suçun ne olacağına yargıç karar verecek.

Hakan Atilla'ya yöneltilen suçlamalar

- ABD ve özellikle de ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma,

- Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı (International Emergency Economic Powers Act) delmek için kumpas kurma,

- Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma,

- Bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma,

- Kara para aklama,

- Kara para aklamak için kumpas kurma. 

YORUMLAR
  Google'ın piyasaya çıktığı gibi en iyi akıllı telefon ödülünü alan Pixel 2 ve Pixel XL 2 modelleri (Google Pixel 2'nin özellikleri ve fiyatı)
Google'ın piyasaya çıktığı gibi en iyi akıllı telefon ödülünü alan Pixel 2 ve Pixel XL 2 modelleri (Google Pixel 2'nin özellikleri ve fiyatı)