A24.com.tr » yaşam » Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar kimdir?

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar kimdir?

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar kimdir?

Terör saldırıları ve operasyonların ardından ekranlarda görmeye alıştığımız güvenlik uzmanı Abdullah Ağar kimdir, aslında ne iş yapıyor? İşte Abdullah Ağar hakkında merak edilenler...

Haber kanallarında görmeye alışkın olduğumuz isimlerden Abdullah Ağar, terör saldırıları ve askeri operasyonlar konusunda aktardığı görüşlerle dikkat çekiyor. Özellikle Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte en çok görüşü anılan güvenlik uzmanı  Abdullah Ağar kimdir?

ABDULLAH AĞAR KİMDİR?

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, 1967 yılında Ankara'da doğdu. Eğitim ve öğretim hayatını Ankara'da tamamlayan Ağar, 1989 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu.

Önce komando, daha sonra da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tim komutanı olan Ağar, Bestler/Dereler, Gabar, Menteş, Cudi, Deve Geçidi, Dicle, Ergani, Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Kuzey Irak, Azerbaycan gibi birçok bölgede çok önemli görevlerde bulundu.

Yüzbaşı olarak emekli olan Abdullah Ağar'ın, "5. Tim: Güneş Doğsun İsteriz", "Bir Millet Uyanıyor - 7 Ölüm Dağları Bekler "Cudi Dağı", "Türk Komandoları: Silahın Zülfikar'ın Olsun Mehmetçik", "Ölüm Dağları Bekler Cudi Dağı", "Toprak Mehmet'e Susamışsa: Ülkem Bayrağım Onurum", "Baskın: Biz Bu Dağların Erleri", "Işid ve Irak - Beled el-nifak vel şikak!" isimli toplam 7 kitabı bulunuyor. 

YORUMLAR
  Nusret şovunu bu sefer Dr. Mehmet Öz'ün programında yaptı
Nusret şovunu bu sefer Dr. Mehmet Öz'ün programında yaptı