A24.com.tr » gündem » Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

*THY ile Riyadh Air arasında işbirliği anlaşması imzalandı...*"Türk Ay Misyonu"na Teknopark İstanbul imzası...*Roketsan, EDEX ile Mısır'a açıldı...

*Banvit BRF Ormanları 50 bin ağaca ulaştı
Banvit BRF'nin sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği "Banvit BRF Ormanları" projesi 50 bin ağaca ulaştı.

*BOTAŞ Yeşil Elma Çevre Ödülleri 2023 Uluslararası Altın Ödülü'ne layık görüldü
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), "Silivri İşletme Müdürlüğü Karbon Ayak İzi Hesaplanması", "Rüzgar Enerji Santrali Projesi" ve "Kirlilik ve Emisyon Azaltımı" kategorisinin sürdürülebilir gelişme alanında dünyanın en prestijli çevre ödüllerinden Yeşil Elma Çevre Ödülleri 2023 Uluslararası Altın Ödülü'ne layık görüldü.

*Excalibur 23.8” Curved Monitör 200Hz yenileme hızıyla oyunseverlerin ilgisini çekiyor
Excalibur 23.8” Curved Monitör, yenilenen anakartı, 200Hz yenileme hızı, 1ms tepki süresi ve kavisli ekranıyla maksimum performans ve kaliteli bir görüntü deneyimi sunuyor.

*CW Enerji 13'üncü yıldönümünü kutladı
CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, "Yıllık yaklaşık 1,8 gigavat güneş paneli üretim kapasitesi ile ülkemizin önde gelen firmalarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

*Enerjisa Üretim ve Microsoft'tan EMEA bölgesinde inovasyon ve sürdürülebilirliğe yönelik işbirliği
Enerjisa Üretim Santralleri AŞ'nin (Enerjisa Üretim) Microsoft ile, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesine yönelik yenilenebilir enerji üretimine ilişkin inovasyon ve sürdürülebilirliği teşvik etmek amacıyla anlaşma imzaladığı bildirildi.

*Eti Bakır, CE sertifikalı ilk gübre üreticisi oldu
Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi, amonyum sülfat gübresi üretiminde AB standartlarının sağlanması için gerekli yetkinlikleri yerine getirerek CE sertifikası (Conformité Européenne) aldı.

*FLO'dan yılbaşı koleksiyonu
FLO, tekstil, ayakkabı, çanta ve birçok model alternatiflerinin yer aldığı yılbaşı koleksiyonu sunuyor.

*Goodyear’den sürücülere kış lastiği hatırlatması
Türkiye'de ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu devreye girerken lastik üreticisi Goodyear, sürücüleri kış lastiğinin önemi konusunda uyardı.

*Honor, akıllı telefon pazarındakini konumunu güçlendiriyor
Honor, Batı Avrupa'daki güçlü büyümesiyle üç yıl aradan sonra yeniden ilk beşte yerini aldı. Marka, tek başına yürüdüğü bu yolda güçlü büyüme ivmesini koruyarak Android pazarında en çok tercih edilen markalar arasındaki konumunu yükseltmeye devam ediyor.
Honor, yılın üçüncü çeyreğinde tüketicilerle buluşturduğu Honor 90 modeliyle büyük beğeni toplarken Türkiye’de de ilk satışa çıktığı anda 1 haftalık satış hedefini 2 saat içinde gerçekleştirdi.

*Huawei, kırsal bölgelerdeki 90 milyon kişiye bağlantı desteği sağladı
Huawei, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (UTB) Partner2Connect Dijital Koalisyonu'na verdiği taahhüt kapsamında, yaklaşık 80 ülkede, kırsal bölgelerde yaşayan 90 milyon kişiye bağlantı desteği sağladı.

*Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı
Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümü olma özelliği taşıyan Rize'nin Derepazarı ilçesindeki Eriklimanı Mahallesi'nde yer alan dönüşüm projesi için imzalar atıldı.

*Karsan, İtalya'dan 44,2 milyon avroluk sipariş aldı
Karsan, İtalya Merkezi Satınalma Ofisi (Consip S.P.A) ile imzalanan sözleşme kapsamında, toplam 104 araçlık yaklaşık 44,2 milyon avro bedelli (KDV hariç) sipariş aldı.

*Kaspersky'ye üst üste ikinci defa "Stratejik Lider" ödülü
AV-Comparatives, Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert'e Stratejik Lider değerlendirmesi verdi.

*Lexus, Kenshiki’de gelişmiş teknolojilerle tam elektrikli vizyonunu yansıttı
Premium otomobil üreticisi Lexus, her yıl düzenlenen Kenshiki Forum’da geleceğin lüks otomobillerini değiştirecek yeni teknolojilerini ve yeni nesil tam elektrikli araçlarını gösterdi.

*Medical Point Gaziantep'ten engelli gençlere ücretsiz muayene
Medical Point Gaziantep Hastanesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkati çekmek amacıyla engelli gençlerin muayenelerini gerçekleştirdi.

*Roketsan, EDEX ile Mısır'a açıldı
Roket, füze ve mühimmat alanlarında Türkiye'nin dünya çapındaki en önemli oyuncusu olan Roketsan, Türkiye'nin Akdeniz'deki köklü komşusu Mısır ile savunma sanayisi alanındaki ilişkilerini geliştirmek için Egypt Defence Expo'ya (EDEX Fuarı) katılarak, Türkiye ve Mısır arasındaki savunma sanayisi köprülerinin kurulmasında önemli rol almayı planlıyor.

*Sigortam.net'ten yılbaşı çekilişi
Sigortam.net, yılbaşı çekilişiyle 24 adet Apple ürünü hediye edecek.

*"Transformers: Canavarların Yükselişi" filmi Tivibu'da izleyici ile buluşacak
Dijital televizyon platformu Tivibu, aralık ayında birbirinden yeni içerikleri seyircisi ile buluşturacak.

*Teknosa kasım coşkusu kampanyalarının yıldızlarını açıkladı
Teknosa'da kasım kampanyaları kapsamında akıllı telefonlardan robot süpürgelere, yeni nesil kulaklıklardan fritözlere pek çok ürün büyük ilgi gördü.

*THY ile Riyadh Air arasında işbirliği anlaşması imzalandı
Türk Hava Yolları (THY) ile Riyadh Air arasında imzalanan mutabakat zaptı kapsamında şirketler yolcularına her iki hava yolunun uçuş ağından yararlanma imkanı sunacak.

*Torunlar Grubu, AKCEZ'in yüzde 50'sini satın aldı
Torunlar Grubu, 2022'de imzalanan satın alma sözleşmesi çerçevesinde gerekli izinleri alarak, AKCEZ Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Çek enerji şirketi ČEZ Group'a (CEZ) ait yüzde 50 payını devraldı.

*Toyota en yeni elektriklilerini ve teknolojilerini sergiledi
Toyota, 2023 Kenshiki Forum’da en yeni elektrikli konseptlerini, teknolojilerini ve yeniliklerini paylaştı.

*"Türk Ay Misyonu"na Teknopark İstanbul imzası
Teknopark İstanbul’da kurulmuş, alanında A'dan Z'ye ürün ve proje geliştirebilen Türkiye’nin ilk ve tek nükleer endüstri firması IRADETS, TÜBİTAK ile işbirliği protokolü imzaladı.

*Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, şirketin hedeflerini Bakü'de açıkladı:
Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, gelecek yıl Doğu Avrupa pazarına açılacaklarını belirterek, Romanya, Yunanistan, Macaristan ve Çekya ile başlayacağımız pazarda önümüzdeki dönemde ülke sayısını da artıracağız. Hedefimiz 300 bin satıcımızın tümünü Avrupa, Orta Doğu ve Körfez Ülkeleri’nin de içinde olduğu bölgeye satış yapabilir hale getirmek” dedi.

*Madencilik sektörü 60 milyar dolarlık ithalat yükünü hafifletmeyi hedefliyor
TÜPRAG Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, madencilik sektörünün 60 milyar dolarlık ithalat yükünü hafifletmeyi hedeflediğini bildirdi.

YORUMLAR
  National Geographic 2017'nin en iyi vahşi yaşam fotoğraflarını paylaştı...
National Geographic 2017'nin en iyi vahşi yaşam fotoğraflarını paylaştı...