A24.com.tr » eğitim » Gümüşhane'de okullar tatil mi 14 Aralık çarşamba valilik açıklama

Gümüşhane'de okullar tatil mi 14 Aralık çarşamba valilik açıklama

Gümüşhane'de okullar tatil mi 14 Aralık çarşamba valilik açıklama

Gümüşhane'de etkili olan yoğun kar yağışı, öğrencilerde okulların tatil edilmesi yönünde bir beklentiye sebep oldu. Şimdi gözler Gümüşhane Valiliğinden gelebilecek tatil haberine çevrildi.

Gümüşhane'de daha çok yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, etkisini kent merkezinde de göstermeye başladı. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapan yolları temizlemek için ekipler tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kar küreme ve don olaylarına karşı tuzlama çalışmalarına başlayan ekipler, ağır şartlarla da mücadele ediyor.

KAR ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Karadeniz bölgesinde kar yağışı giderek etkisini arttıracak. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışına karşı önlemler arttırılıyor. Gümüşhane'de hava sıcaklığı gece saatlerinde eksi derecelerde seyredecek.

RÜZGARA DİKKAT!

Karadeniz'in batı ve doğu kısımlarında fırtına uyarısı yapıldı. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle kar yağışı yoğun biçimde bekleniyor. Rüzgar, Karadeniz'in batı kesimlerinde saatte 60 ile 75 kilometre arası hızla eseceği tahmin ediliyor.

GÜMÜŞHANE'DE YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Gümüşhane'de yarın okulların tatil edilip edilmeyeceği büyük merak konusu oldu. Binlerce öğrenci ve veli, tüm dikkatini Gümüşhane Valiliğinden gelebilecek bir tatil haberine verdi. Valilik Torul ilçesinde taşımalı öğretim gören öğrencileri izinli saymıştı ancak çarşamba günü için henüz bir tatil açıklaması yapılmadı. Şimdilik öğrencilerin eğitimlerine devam edeceği gözüküyor. Açıklama gelmesi halinde sizlerle paylaşacağız.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Hafta başından bu yana tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle sıcaklıklarda büyük düşüş yaşandı. Trakya'dan güneydoğuya kadar tüm yurtta sıcaklıklar mevsim normallerinin altıdan seyredecek. 

Yetkililer birçok il için sürücüleri don olaylarına karşı uyardı. Belediye ekipleri de buzlanma olaylarına karşı tedbirlerini aldı.

YORUMLAR
  Su içmenin faydaları nelerdir? Günde ne kadar su içmemiz gerekir?
Su içmenin faydaları nelerdir? Günde ne kadar su içmemiz gerekir?