A24.com.tr » dizi haber » Gülizar Murat Ömer Berk Cankat kimdir, kaç yaşında, nereli?

Gülizar Murat Ömer Berk Cankat kimdir, kaç yaşında, nereli?

Gülizar Murat Ömer Berk Cankat kimdir, kaç yaşında, nereli?

Çağan Irmak imzalı Gülizar, Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluştu. Dizide Murat karakterini canlandıran Ömer Berk Cankat kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Kanal D'nin iddialı yapımı Gülizar, ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Çağan Irmak'ın kaleme aldığı dizide Murat karakterici canlandıran genç oyuncu Ömer Berk Cankat'ın kim olduğu merak ediliyor.

Kanal D ekranında bu akşam izleyicisiyle buluşacak olan dizi konusu bakımından da dikkat çekiyor. Dizide Gülizar (25) İzmir’in fakir bir mahallesinde, annesinin onu emanet ettiği Suzan’la (40) birlikte yaşamaktadır, müzik onun için çok önemlidir ve en büyük hayali bir gün iyi bir şarkıcı olmaktır. Suzan, Şerif’in işlettiği pavyonda çalışmaktadır ancak Şerif’in gözü Gülizar’dadır. Suzan’dan Gülizar’ı pavyona getirmesini ister. Gülizar’ın bir diğer derdi ise kendisiyle evlenmek isteyen yaşı geçkin Bahri Bey’dir. Gülizar, başındaki bu dertlerden kurtulmak isterken hayatı tahmin edemeyeceği şekilde değişir.

Öz babası süt-peynir fabrikaları sahibi zengin iş adamı Mehmet Rıfat ölüm döşeğindedir, kendisini görmek istemekte ve artık onların çiftliğinde yaşamasını vasiyet etmektedir. Çiftliğin kâhyası ve Gülizar’ın varlığını yıllardır bilen kâhya Veysel’in oğlu Murat, Gülizar çiftliğe geldiği andan itibaren ona vurulur ancak ortada bir sorun vardır; kendisi Mehmet Rıfat’ın kızı Mine ile nişanlıdır. Gülizar çiftlikte hayallerine ulaşmaya çabalarken hem geçmişteki hem yeni edindiği düşmanlarla mücadele edecek, bir yandan da Murat’a duyduğu aşkla sarsılacaktır.

ÖMER BERK CANKAT KİMDİR?

9 Mayıs 1984 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Aslen Çerkes kökenli olan oyuncu ilkokulu Hatay’da, ortaokul ve liseyi ise Ankara’da okumuştur. Ankara’da eğitim gördüğü yıllarda okul tiyatrosunda yer alarak oyunculuğa başlangıç yapmıştır. Amatör olarak ilk kez 1999 yılında Haldun Taner’in yazdığı “Ay Işığında Şamata” adlı oyunda rol alarak deneyim kazanmıştır.

2002-2007 yılları arasında; Ankara Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi-Grafik Tasarım Bölümünde öğrenim gördü. Üniversite yıllarında oyunculuğu geri plana atan Cankat; mezun olduktan sonra çok yakın arkadaşı ile birlikte grafikerlik mesleğini yapmak için İstanbul’a taşınmıştır. İstanbul’a geldikten sonra oyuncu olmaya karar vererek Akademi 35 Buçuk Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimi aldı. Profesyonel oyunculuğa ise 2011 yılında başlamıştır.

İlk TV oyunculuğu deneyimini; 2013 yılında FOX TV’de yayınlanan “Sana Bir Sır Vereceğim” adlı dizi film ile kazanmıştır. Bu dizide fantastik güçlere sahip ve bakışlarıyla zihinleri kontrol eden “Savaş” karakteriyle dikkat çekti. Ardından yine aynı yıl ekranlara gelen “Medcezir” dizisinde konuk oyuncu olarak rol almıştır. 2014 yılı, yaz sezonunda Star TV’de yayınlanan “Güzel Köylü” dizisinde; Gizem Karaca ile başrolü paylaştı. Bu dizi filmdeki “Cemal” karakteriyle de popülerlik kazanmış ve başka TV yapımlarında roller almaya devam etmiştir.
 

YORUMLAR
  Ünlü kadın oyuncuların boyları kaç? En uzun Bergüzar... En kısa Seren...
Ünlü kadın oyuncuların boyları kaç? En uzun Bergüzar... En kısa Seren...