Gülben Ergen'in yerine Erhan Çelik getirildi - Erhan Çelik kimdir?
Saat: 14:50

Milli Eğitim Bakanlığı, şarkıcı Gülben Ergen ve avukatının eğitim projeleriyle ilişkisini kestikten sonra o göreve ünlü sunucu Erhan Çelik'i getirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, son yaşanan olaylardan sonra Gülben Ergen'le olan "Çocuklar Gülsün Diye" isimli protokolü iptal etmişti. Daha sonra da başka bir projede Ergen'in avukatı Altın Mimir'in de okul projelerini elinden alan Bakanlık, Ergen'in avukatı yerine Erhan Çelik'i getirtti.
AVUKAT "İSTİFA ETTİM" DEDİ
Gülben'in avukatı Altın Mimir'in de "Bizim Çocuklarımız" isimli dernekle ilişiği kesildi. Mimir, kendi istifa ettiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı da Gülben'in "Çocuklar Gülsün Diye" isimli projesinin protokolünü de iptal etti.
Avukat Altın Mimir...
ERHAN ÇELİK KİMDİR?
Erhan Çelik, 2 Eylül 1977 tarihinde Ankara’nın Polatlı ilçesinde dünyaya geldi. Eğitimini Polatlı’da bitirdikten sonra üniversitede de İşletme bölümünden mezun oldu. 1990’lı yılların başında kurualn Polatlı televizyonunda haber sunmaya başlayan Çelik, 1996 yılında TGRT Ankara Haber Bürosu’nda polis-adliye gece muhabiri olarak göreve başladı.
Ardından SHOW TV’de Reha Muhtar’ın ekibinde Ankara Haber Bürosu’nda çalıştı. 2002 yılında Kanal 7’de “Bu Kadar Olur” adlı bir reality show yaptı. Daha sonrasında Ahmet Hakan’ın yerine ana haber sunmaya başladı ve 7 yıl boyunca görevini sürdürdü.
12 Nisan 2013 tarihinde Habertürk TV’de çalışmaya başlayan Çelik, 1 Ocak 2014 tarihinde Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmenliği görevine atandı. Bu göreviyle birlikte Show Haber’in Genel Sorumluluğunu yapan Çelik, 8 Temmuz 2014 tarihinde Show Haber’in Genel Sorumluluk görevini sona erdirdi.
Temmuz ayında bir kere daha Habertürk Tv Genel Yayın Yönetmenliği’ne başlayan Çelik, 5 Ocak 2015 tarihinde görevinden istifa ettiğini duyurdu. 27 Temmuz 2016 tarihinden itibaren TRT 1’de ana haberi sunan Erhan Çelik, 6 Ekim 2017 tarihinde görevinden istifa etti.