A24.com.tr » ekonomi » Gram ve çeyrek altın fiyatları fırladı

Gram ve çeyrek altın fiyatları fırladı

Gram ve çeyrek altın fiyatları fırladı

Piyasalar 3 Mart 2020 gününe hareketli başladı. Enflasyon rakamlarının açıklanması, ABD 'de işsizliğin 6.6 milyon ile rekor seviyeye gelmesi nedeniyle hareketlendi.

Çeyrek ve Gram altın fırladı: Tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Piyasalar bugüne hareketli başladı. Döviz ile gram altın , önceki günden bu yana paralel seyrederken son saatler içinde ani bir yükseliş içine girdi. 

DOLAR KURU

Önceki günü 6,60 TL seviyesinden kapatan dolar kuru , bugüne 6,63 TL seviyesinden başladı. Ancak son saatlerde dolar kuru hızlı bür yükselişe geçti ve 6,66 TL seviyesini gördü.  İşte dolar kurunda yaşanan değişim grafiği:

GRAM ALTIN TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

Güne hareketli başlayan bir diğer piyasa da altın piyasası oldu. Önceki gün , gün içinde 339 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın kapalı çarşıda günü 344 TL 'den kapatmıştı. Ancak gram altında gece yarısı bir düşüş yaşanmış ve 341 TL 'yi görmüştü. Sabah saatlerinde ise yükseliş başladı.

Grafiğe baktığımızda gram altının kısa süre içinde hızlı şekilde yükselip 346.76 T L'yi gördüğü ve tüm zamanların rekorunu kırdığı görülüyor.

ÇEYREK ALTIN

Gram altınla birlikte çeyrek altın da tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre çeyrek altın 558 TL 'den alınıp 563 TL 'ye satışa sunuluyor. 

Cumhuriyet altını 2270 TL 'ye alınıp 2291 TL 'ye satışa sunuluyor.

22 ayar bilezik gram alış fiyatı 315 TL , satış fiyatı 319 TL.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

RBC Capital Markets tarafındna altın fiyatları için hazırlanan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Piyasanın Comex'te fiziki arz darlığına ilişkin güçlü korkuları, bol miktarda stokun hazır olması ile birlikte azalmış görünüyor," dedi ve "Bazı acil korkular azalmış görünüyor ve ekonomik endişeler, parasal hareketler ve volatilitenin genel seviyesi dikkate alındığında, altının mevcut seviyelerde destek bulacağını düşünüyoruz"

ABD'de işsizlik maaşı için başvuranların sayısı geçen hafta 6.6 milyon ile rekor seviyeye ulaştı ve bu sayı, küresel sağlık krizinin  ABD'de işletmeler ve çalışanlar üzerindeki etkisinin boyutunu gözler önüne serdi.

Ancak altın halen, geçen hafta fiyatlarda yükselişe neden olan arz darlığının yumuşaması ile birlikte haftayı kayıpla geçmeye hazırlanıyor. İsviçre'nin önde gelen altın rafinerileri yerel yetkililerle üretimin gelecek hafta başlaması için görüşmelerde bulunuyor.

YORUMLAR
  Çukur dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Çukur'da kim, kimdir?)
Çukur dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Çukur'da kim, kimdir?)