A24.com.tr » yaşam » Gönül Şehrimizi İmar Edenler'de Bu Hafta: Hacı Bayram-ı Veli

Gönül Şehrimizi İmar Edenler'de Bu Hafta: Hacı Bayram-ı Veli

Gönül Şehrimizi İmar Edenler'de Bu Hafta: Hacı Bayram-ı Veli

Prof. Dr. Yaşar Aydemir’in moderatörlüğünü üstlendiği programın bu haftaki konusu Hacı Bayram-ı Veli.

Birbirinden farklı sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Mamak Belediyesi, her ay düzenlediği “Gönül Şehrimizi İmar Edenler” söyleşi programı ile Mamaklılarla buluşmaya devam ediyor.

Her programda Türk toplumunu ve dünyayı etkileyen önemli isimler masaya yatırılıyor. Prof. Dr. Yaşar Aydemir’in moderatörlüğünü üstlendiği programın bu haftaki konusu Hacı Bayram-ı Veli, konuğu ise Hacı Bayram-ı Veli ile ilgili önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Fatma Ahsen Turan idi.

Musiki Muallim Mektebi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşen programda Hacı Bayram-ı Veli’nin sadece din adamı ya da mutasavvıf yönünden değil, toplumun şekillenmesine katkıda bulunan ilim adamı portresinden bahsedildi. Bilinmeyen yönleriyle Hacı Bayram-ı Veli anlatıldı.

Programın sonunda Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Prof. Dr. Fatma Ahsen Turan’a programa katkılarından dolayı çiçek takdiminde bulundu. 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ve  her programda Türk toplumunu ve dünyayı etkileyen önemli isimlerin anlatıldığı “Gönül Şehrimizi İmar Edenler” söyleşi programına tüm Mamaklıları davet ediyor.

YORUMLAR
  2017 yılında boşanan ünlüler
2017 yılında boşanan ünlüler