A24.com.tr » yaşam » Gökmen Tanış kimdir | Hollanda'daki saldırgan Türk mü | Sosyal medya hesapları ne? | kaç yaşında

Gökmen Tanış kimdir | Hollanda'daki saldırgan Türk mü | Sosyal medya hesapları ne? | kaç yaşında

Gökmen Tanış kimdir | Hollanda'daki saldırgan Türk mü | Sosyal medya hesapları ne? | kaç yaşında

Hollanda'da silahlı saldırı gerçekleştirildi.Trmavayda bulunan çok sayıda kişi saldırı sonucunda yaralandı. Utrecht polisi, zanlının 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğunu açıkladı.

 Gökmen Tanış kimdir? Hollanda'da Tramvay içerisinde gerçekleştirilen saldırı sonucunda çok sayıda kişi yararlandı. Tramvay istasyonunda yerel saatle 10:45'te silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.Hollanda saldırganının Türk kökenli olduğu iddia edildi. Utrecht polisi, zanlının 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olduğunu açıkladı.Peki Gökmen Tanış kimdir? Türk mü?

SALDIRGAN BİR BİNADA SIKIŞTIRILDI

Tramvayda ateş açarak en az bir kişiyi öldüren, çok sayıda kişiyi yaralayan saldırganın kırmızı bir araçla kaçtıktan sonra bir binada sıkıştırıldığı iddia edildi.

Özel polis timlerinin operasyon yapmaya hazırlandığı bilgisi verildi.

Yerel polis, 37 yaşındaki bir Türk hakkında 'yaklaşılmaması' uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Bu sabah ki saldırıyla bağlantılı olarak, 37 yaşında Türkiye doğumlu Gökmen Tanış'a dikkat etmenizi rica ediyor" denildi.

GÖKMEN TANIŞ KİMDİR?

BBC Türkçe'ye konuşan Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

SİLAHLI SALDIRI

Tramvay içerisinde gerçekleştirilen saldırı sebebiyle en az 1 kişinin öldüğü, 6'sı ağır çok sayıda da yaralının bulduğu bilgisi paylaşıldı...

Saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydan'ında bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.

Polis açıklamasında, saldırıyla ilgili araştırmanın devam ettiği belirtildi.

BİRDEN FAZLA SALDIRI

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) da Utrecht ve çevresinde güvenlik tehdidi seviyesinin saat 18.00'e kadar en üst kademe olan beşinci seviyeye çıkarıldığını açıkladı. Hollanda polisi Utrecht kentinde birden fazla saldırı olduğunu açıkladı. Kırmızı bir araçla kaçan saldırgan aranıyor.

"SALDIRGANIN BÜYÜK BİR SİLAHLA ETRAFA ATEŞ AÇTIĞINI" İDDİASI

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

Haberlerde olay yerinden kaçtığı belirtilen saldırganın her yerde arandığı kaydedildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

"Çok endişeli" olduğunu söyleyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kriz masası oluşturduklarını ifade etti. Hollanda hükümeti de acil olarak toplantıya çağrıldı.

Kentte en üst tehdit seviyesine geçildi.

Bölgedeki okullara kapılarını kapatma talimatı verildi. Hollanda milis kuvvetleri havalimanları ve kamu tesislerinde güvenlik seviyesinin artırıldığını açıkladı.

Kraliyet Özel Birlikleri, kentte otomatik silahlarla devriye geziyor.

HOLLANDA

Topraklarının çok büyük bir kısmı Batı Avrupa'dadır, ayrıca Karayipler'de üç adası bulunmaktadır.

Hollanda, kuzey ve batıda Kuzey Denizi, güneyde Belçika, doğuda ise Almanya ile komşudur. Hollanda'nın Rotterdam kenti, Avrupa'nın en büyük limanlarından biridir.

Hollanda meşruti monarşi ile yönetilen bir Avrupa ülkesidir. Hollanda nüfus yoğunluğu fazla olan bir ülkedir. Ülke topraklarının çoğunluğu deniz seviyesinin altındadır. Hollanda Avrupa Birliği, NATO, OECD üyesidir. Hollanda aynı zamanda Schengen Bölgesi ve Benelüks topluluğunun bir parçasıdır. Belçika ve Lüksemburg ile birlikte Benelüks ülkelerini oluşturan 3 ülkeden biridir. Ayrıca Kyoto Sözleşmesi'ni imzalamıştır. Ülke Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne, Uluslararası Adalet Divanı'na Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne ve Europol'e ev sahipliği yapmaktadır.

Ülke özellikle peynirleri, yel değirmenleri, bisikletleri, laleleri, Holştayn adı verilen inekleri ve sosyal hakları ile tanınır. Hollanda'da eşcinsel evlilik yasaldır.

Hollanda ismi aslında sadece ülkenin kuzeybatı kısmından Birleşik Hollanda Krallığı'nın en önemli eyaleti olan Hollanda Eyaleti'nden gelmektedir. Kısaca Hollanda olarak adlandırılmaktadır. 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren bu eyalet iki ayrı eyalete bölünmüştür: Kuzey Hollanda (Başkent: Haarlem) ve Güney Hollanda (Başkent Lahey: Den Haag). Felemenkçede "Hollanda" ifadesi sadece bu iki eyalet için kullanılır.

Hollanda'nın dışındaki ülkelerde Hollandalılar genellikle "Hollandalı" olarak adlandırılırlar ve Hollanda turizm endüstrisi ve diğer endüstriler de ülkelerini "Hollanda" olarak pazarlamaktadırlar (hem İngilizcede, hem de Almancada). Hollanda eyaletinden gelmeyen Hollandalılar, ismi veren bölge olan Hollanda'nın ülkenin geri kalan bölümlerinde herkes tarafından sevilmediği için, "Nederland" için "Hollanda" adına ve "Nederlander" için "Hollandalı" adına belli bir antipati beslemektedirler.

İngilizce "Dutch" adı, "duutsc" gibi Orta Hollanda biçimlerinden ortaya çıkmıştır. "Duutcs" ve "dietsc" gibi Orta Hollanda biçimleri halk arasında konuşulan lehçelerin adlarıdır ve bu lehçelerin, yönetimin, bilimin ve kilisenin dili olan Latinceden ayırt edilmesine yaramışlardır. "Dutch" ve "duutsc" biçimleri Almanca bir kelime olan "deutsch" ile bağlantılıdır ve aynı kökenden gelir. Fransızlar ise bu bölgeyi Pays-Bas yani 'alçak ülke' olarak tanımlarlar.

YORUMLAR
  Game of Thrones karakterleri Baba filminin dünyasına gitse nasıl görünürdü?
Game of Thrones karakterleri Baba filminin dünyasına gitse nasıl görünürdü?