A24.com.tr » yaşam » Gökhan Ahi, İstanbul Barosu Başkanlığına aday oldu

Gökhan Ahi, İstanbul Barosu Başkanlığına aday oldu

Gökhan Ahi, İstanbul Barosu Başkanlığına aday oldu

İstanbul Barosu'nun Ekim ayında yapılacak genel kurulu için seçim yarışı başladı. Bilişim alanının deneyimli avukatlarından Gökhan Ahi, İstanbul Barosu Başkanlığına aday oldu.

40 bin üyesiyle dünyanın en kalabalık baroları arasında gösterilen İstanbul Barosu’nun Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan başkanlık seçimi için ilk adaylar belli oldu. 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü bir araya gelen Avukat Hakları Grubu da kendi adayını saat 17:30’da resmen açıkladı. Buna göre Avukat Hakları Grubu’nun İstanbul Barosu Başkanı adayı Av. Gökhan ahi oldu.

İstanbul Barosu’nun hali hazırdaki yönetim kurulu üyeliğini de sürdüren Avukat Hasan Kılıç’da İstanbul Adalet Sarayı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla aday olduğunu duyurmuştu.

GÖKHAN AHİ KİMDİR?
1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kurucusu olduğu İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi’nin iki kez başkanlığını yapmıştır. Aynı Merkez’in Yürütme Kurulu Üyesi olarak, ayrıca kısa adı TİD olan Tüm İnternet Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak, kısa adı TÜDOF olan Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu’nun Yönetim Kurulu Üyesi olarak, Türk Ceza Hukuku Derneği’nin, Sansüre Karşı Ortak Platform’un ve Türkiye Bilişim Derneği’nin aktif üyesi olarak sivil toplum çalışmaları yapmaktadır. Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Hukuku Enstitüsü’nde “Bilişim Suçları” dersi vermektedir.

HASAN KILIÇ KİMDİR?
İstanbul Barosu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Genç Avukatlar Birliği Başkanlığı görevini yürüten Hasan Kılıç, Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini Şeref Öğrencisi derecesinde bitirmiştir. Baro Meclisi Üyeliği, Bölge temsilciliği, Avukat Hakları Merkezinde Genel sekreterlik, Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık görevini yürütmüştür. Ayrıca İstanbul Barosu CMK Kordinatörlüğü, Medya Komisyonu ve Çocuk Hakları Merkezi Yürütme Kurulunda görev yapmıştır.2010-2012, 2012-2014, 2014-2016 dönemlerinde İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. İnsan Hakları Merkezi, MAHKİM Üyeliği ve Fikri ve Sinai Haklar Merkezi üyeliğinde bulunmuştur.

YORUMLAR
  Bitcoin altcoin'lerde pump and dump ile manipülasyon (Kripto para piyasasında dolandırıcılık)
Bitcoin altcoin'lerde pump and dump ile manipülasyon (Kripto para piyasasında dolandırıcılık)