A24.com.tr » yaşam » Gişelerde nakit kuyruğu

Gişelerde nakit kuyruğu

Gişelerde nakit kuyruğu

Kuzey Marmara Otoyolu gişelerinde OGS ve HGS olmasına rağmen nakit geçişin de aynı gişelerde olmasının trafik sıkışıklığı meydana getirdiğini belirten sürücüler isyan etti.

YAKLAŞIK 2 yıl önce devreye giren Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki gişeler sürücüleri isyan ettirdi. Gişelerde HGS ve OGS sistemleri olmasına rağmen nakit ödemeler için de her gişede bariyer yer alması nedeniyle gişelerde trafik sıkışıkları meydana gelmeye başladı. Ücretlerin yüksek olması, TEM ve E5’e göre şehir içine uzak olması gibi nedenler çok fazla tercih edilmeyen yollarda trafik sıkışıklığı yaşanmazken, özellikle iş çıkışı ve işe gidiş saatlerinde gişelerde yaşanan uzun bekleme süreleri sürücülerin tepkisine yol açtı.

1.5 SAAT BEKLİYORUZ

Daha önce de ağır vasıta şoförleri yaşanan duruma isyan etmiş, “1.5 saattir burada bekliyoruz. Gelirken giderken sürekli para yazıyor. Nakit gişeler yapılmış. Nasıl yapmışlar neden böyle yapmışlar onu da anlamıyorum. Biz burada sefer atıp para kazanmaya çalışıyoruz, nasıl kazanacağız bilmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bir başka kamyon şoförü de günlük 5 sefer yapması gerektiğini belirterek şunları söylemişti: “Öğle saatlerine geldik henüz üçüncü seferimi yapmaya çalışıyorum. Herkesin HGS’si var. Ya gişeler kaldırılacak ya da otomatiğe çevirmeleri gerekir.”

ÜCRETLER DEĞİŞECEK

Bir otobüs ya da kamyon Pendik’ten Kuzey Çevre Yolu’na giriş yapar ve YSS’den geçtikten sonra İstoç OSB’den çıkış yaparsa ödediği ücret 90.25 TL ile 156.2 TL arasında değişiklik gösteriyor. Köprü ve otobanlarda alınan ücretler aracın aks sayısına göre değişiklik gösterebiliyor. Otomobillerin ödediği ücret ise 33 liradan başlıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi'nin konu ile ilgili açıklaması ise şöyle:

1 Mart 2018 Perşembe günü, bazı yayın organlarında Kuzey Çevre Otoyolu’ndaki gişe bölgelerinde uzun süreli beklemeler yaşandığına ilişkin haberler yer almıştır. Haberlerde yer alan iddialar doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda hizmet veren gişelerimizde 7/24 görev yapan eğitimli ve konusunda uzman personelimiz bulunmakta olup, mevcut altyapımız ve sistemlerimiz sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Gün içerisinde trafik durumuna göre zaman zaman yoğunluk yaşansa dahi, 1,5 saatlik bir bekleme süresi söz konusu değildir. Bunun yanı sıra gişe bölgelerindeki bariyerler, projesine uygun olarak yerleştirilmiş olup ücretlendirmeler onaylı tarife uyarınca yapılmaktadır.

Nakit ödeme yapma alternatifi, özellikle yabancı plakalı araçlarda HGS/OGS olmadığı durumlar, hiçbir geçiş aboneliği bulunmayan araç sahipleri ve HGS/OGS bakiye yetersizlikleri için önem taşımakta; araç sahiplerine nakit ve kredi kartı ile ödeme imkanı sunularak karşılaşılabilecek cezai durumlar önlenmektedir. Diğer taraftan Şirketimiz araç sahiplerine, İhlalli Geçişlerine ilişkin sorgulama ve ödemelerini, sektöründe ilk defa web sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapabilecekleri bir alternatif ödeme kanalı sunmuştur.

ICA olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda, yol ve yolcu güvenliğini sağlamak ve araç sürücülerine konforlu bir sürüş sunmak amacı ile tüm ekibimizle 7/24 çalıştığımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla,

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi
 

 

YORUMLAR
  Spotify 2017 yılına damgasını vuran parçaları listeledi...
Spotify 2017 yılına damgasını vuran parçaları listeledi...