A24.com.tr » yaşam » Gerçek yelpazecinin kim olduğu ortaya çıktı

Gerçek yelpazecinin kim olduğu ortaya çıktı

Gerçek yelpazecinin kim olduğu ortaya çıktı

Terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in 90'lı yıllarda verdiği bir vaaz sırasında gazete ile serinletmeye çalışan kişinin kim olduğu ortaya çıktı.

 FETÖ lider Gülen'i verdiği bir vaaz sırasında gazete ile serinletmeye çalışan şahsın kim olduğu ve nerede ikamet ettiği anlaşıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde edinilen bilgiye göre; Fetullah Gülen'in yanında yelpaze sallayan kişinin yapılan çalışmalar sonucu Samsunlu Adem Zengin olduğu ve halen Kazakistan'da bulunduğu ortaya çıktı.

Fetullah Gülen'in 1990'larda çekildiği düşünülen ve ağladığı bir görüntüsünde yanında gazete kağıdını yelpaze gibi sallayan kişinin, dün İzmir'de diş teknisyenliği yapan İsa Sönmez olduğu ileri sürülmüştü.

Emniyete giderek ifade veren Sönmez, görüntülerdeki o kişinin kendisi olmadığını söylemişti.

GERÇEK YELPAZECİ KAZAKİSTANDAYMIŞ
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde edinilen bilgiye göre; Fetullah Gülen'in yanında yelpaze sallayan kişinin yapılan çalışmalar sonucu Samsunlu Adem Zengin olduğu ve halen Kazakistan'da bulunduğu ortaya çıktı.

Zengin hakkında yakalama kararı olduğu da kaydedildi. Fetullah Gülen'in 1990'larda çekildiği düşünülen ve ağladığı bir görüntüsünde yanında gazete kağıdını yelpaze gibi sallayan kişinin, dün İzmir'de diş teknisyenliği yapan İsa Sönmez olduğu ileri sürülmüştü. Emniyete giderek ifade veren Sönmez, görüntülerdeki o kişinin kendisi olmadığını söylemişti.

VALİLİKTEN KORUMA İSTEDİ
Bu arada dün ‘yelpazeci’ olduğu gerekçesiyle İsa Sönmez, savcılığa gidip kendisi hakkında haber yapanlar hakkında şikayetçi oldu, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle de valilikten koruma talep etti.

1990’lı yılların başında çekildiği tahmin edilen görüntülerde FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen’i, elindeki gazete kağıdıyla serinletmeye çalışan ve sosyal medyada ’yelpazeci çocuk’ denilen kişinin Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde diş teknisyenliği yapan İsa Sönmez olduğu ileri sürülmüştü. Hakkında çıkan haberler üzerine İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giden Sönmez’in, "Ben o kişi değilim. Yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum" diye ifade verdi.

Görüntüdeki gerçek yelpazeci çocuk, 20 yıl önce Kazakistan’da FETÖ okullarında öğretmenlik yaptıktan sonra Afrika’ya tayin edilen Adem Zengin, Balıkesir’de polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bunun üzerine Sönmez, serbest bırakıldı. İsa Sönmez, emniyetten serbest bırakılır bırakılmaz soluğu adliyede aldı. İsa Sönmez, haber yapanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı’na gidip şikayetçi oldu. Sönmez, çıkan haberler sonrası can güvenliğinin olmadığını ve tehditler aldığını belirtip koruma talep etti.

Savcıya ifade veren Sönmez, "Çıkan haberlerde ismim ve iş adresim açıkça bir şekilde yazılmış. Ben bu haberlerden önce hiçbir basın mensubuyla görüşmedim. Bu haberler nedeniyle endişe içindeyim, tehditler almaktayım. Can güvenliğimin sağlanması için tedbir alınsın. Ege Sağlık Gönülleri Derneği’ne 2010 yılında üye oldum. O dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali’ye gitmesinden sonra ben de sağlık ekibi olarak Kenya üzerinden Somali’ye gitmiştim. Bunun dernekle bir ilgisi yoktur. Somali’de o yıllarda kıtlık olmuştu. Yardım için gitmiştik. Sağlık Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle 3 veya 4 kere Kamerun’a gittim. Buralara gitmemde ’Kimse Yok mu Derneği’nin ilgisi yoktur. Kamerun devleti tarafından gösterilen yerlerde çalıştım. Somali’de FETÖ’cü okullarla bir ilgim olmadı. Ege Sağder’in ’himmet’ toplantılarına da katılmadım. Somali’de doktorlara sağlık eğitimi erilmesiyle de bir ilgim yoktur. Benim bu ülkelere gidişimle ilgili bilgilerin kimin tarafından verildiğini bilmiyorum. Haberlerde belirtildiği gibi FETÖ ile bir ilgim yoktur. ’Yelpazeci’ diye belirtilen kişi de ben değilim. Asıl ’yelpazeci’nin yakalandığını öğrendim. Çıkan bu haberlerden sonra tehditler aldım. Can güvenliğim yok. Bunun sağlanmasını da istiyorum" dedi.

İsa Sönmez daha sonra İzmir Valiliği’ne gidip can güvenliğinin sağlanması için koruma talebinde bulundu

YORUMLAR
  Altın Kelebek Ödülleri'ni kim kazandı? (İşte 44. Altın Kelebek Ödüllerini alan isimler)
Altın Kelebek Ödülleri'ni kim kazandı? (İşte 44. Altın Kelebek Ödüllerini alan isimler)