A24.com.tr » gündem » Genel Şirket Haberleri

Genel Şirket Haberleri

Genel Şirket Haberleri

*Yenibiriş, deprem bölgesindeki istihdam analizini açıkladı...*Çocuk hastalıkları uzmanından okullarda grip vakaları uyarısı...

* Havaş Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı'na Şafak Özbay atandı
Havaş'ın Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevini Şubat 2024 itibarıyla Şafak Özbay üstlendi.

* Rosatom, Yakutistan'da düşük güçlü nükleer santralin işletmecisi oldu
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un elektrik enerjisi bölümünün bir parçası olan Rosenergoatom Concern AŞ, Yakutistan'da inşa edilen dünyanın ilk kara tabanlı küçük modüler reaktörü (SMR) Yakutsk'un işletmeci kuruluşu statüsü kazandı.

* Vestel'den Hollanda'daki tazminat davasına ilişkin açıklama:
"Davada iki davalının (TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O.) lehimize 684 milyon 400 bin avro tutarında tazminat ödemesine hükmedilmiş; diğer davalılar yönünden ise dava reddedilmiştir."

* Depremlerden etkilenen Nurdağı'nda çocuklar spor ve sanatla buluşuyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile UNICEF'in iş birliği ve Netflix'in desteğiyle kurulan Genç Alan'da çocuklar spor ve sanatla günlerini geçiriyor.

* Hafif yapıların deprem kuşağında kullanılması yıkımı azaltıyor
Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, "Hafif yapılar, deprem güvenliği açısından daha dayanıklıdır. Özellikle kırsal bölgelerdeki köylülerin evlerini hızlı şekilde hazırlamasında kolaylık sağlar" dedi.

* Alternatif Bank'tan 2023'te 1,94 milyar lira net kar
Alternatif Bank Genel Müdürü Ozan Kırmızı, "2023 yılını, Alternatif Bank olarak hedeflerimiz doğrultusunda başarılı finansal sonuçlarla geride bıraktık" dedi.

* Boyner Grup deprem bölgesine desteğini sürdürüyor
 Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, "Özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda cesur adımlar atarak çalışmaları istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

* İş dünyası deprem bölgesinde onlarca projeye imza attı
Bankalardan holdinglere, e-ticaretten perakende sektöründekilere kadar birçok şirket, deprem bölgesinde çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

* Kaspersky'den Güvenli İnternet Günü'nde veri güvenliği önerileri
Kaspersky Web İçerik Analizi Uzmanı Anna Larkina, "Yeni bir uygulama arayan kullanıcılar her zaman şeffaf bir gizlilik politikasına sahip kaliteli bir uygulama bulamıyor" dedi.

* Çocuk hastalıkları uzmanından okullarda grip vakaları uyarısı
Medipol Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Alpaslan Taşkın, "Grip, genellikle kendi kendine iyileşir ancak kimi insanları da ciddi şekilde hasta edebilir. Eğer uzmanlar tarafından tavsiye ediliyorsa, grip aşısı olmak oldukça önemlidir" dedi.

* CANiK, World Defence Show'da ürünlerini sergiledi
CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, "Dört kıtada 70 ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat ivmemizi, Suudi Arabistan ile daha da yükseltmeyi planlıyoruz" dedi.

* Yenibiriş, deprem bölgesindeki istihdam analizini açıkladı
Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa, "Deprem bölgesi ile bu 1 sene içerisinde bağımızı koparmadık, 2024 yılı içerisinde de yapacağımız tüm yerel çalışmalarda önceliğimiz bölge halkının istihdama katılmasına yönelik projeler olacak" dedi.

* Kaspersky Kurumsal İş Uzmanlığı Merkezi Başkan Yardımcısı Veniamin Levtsov, "Ürün ve hizmetlerimizin mevcut tehditleri avlama, tespit etme ve yanıt verme konusunda mükemmel yeteneklere sahip olduğu, bağımsız olarak doğrulandı” dedi.

* Bera Holding "enflasyon muhasebesi" toplantısı yaptı
Bera Holding AŞ ve grup şirketleri için enflasyon muhasebesi semineri düzenlendi.

* Rus metalürji şirketi MMK’nin net karı 2023’te yüzde 68,2 arttı
Rusya’nın en büyük metalürji şirketlerinden MMK’nin net karının, geçen yıl 2022’ye göre yüzde 68,2 artarak 118,3 milyar rubleye (yaklaşık 1,3 milyar dolar) yükseldiği bildirildi.

* Konya Şeker deprem bölgesine 1 yıldır desteğini sürdürüyor
PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, "İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan ve 11 ilimizi kapsayan 6 Şubat depreminin üzüntüsünü halen yaşamaktayız" dedi.

* Pasifik Teknoloji'nin halka arzında talep toplama başladı
Pasifik Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Nusret Dur, "Halka arz gelirinin yüzde 45'ini yatırım harcamalarına, yüzde 35'ini AR-GE yatırımlarına, yüzde 20'sini ise işletme sermayesine destek olarak ayırdık" dedi.

* İstanbul Bilgi Üniversitesi deprem seminerlerinin ikincisini düzenledi
Bilgi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Uygun, "Depremden bu yana psikolojik ilk yardım ve psiko-eğitim temelli psikososyal destek müdahalelere ağırlık verdik" dedi.

* Obilet dördüncü kez Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında
 Obilet, bu yıl açıklanan 'TOBB Türkiye 100' listesinde 20'nci sırada yer alarak üst üste dördüncü kez Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına girdi.

* Uzmanından afette etkili müdahale için alınması gereken önlemler
Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Ensari Özay, "Risk faktörlerine karşı alınacak önlemler, kurtarma operasyonlarının güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından kritik bir öneme sahiptir" dedi.

YORUMLAR
  Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)
Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)