A24.com.tr » gündem » Genel Şirket Haberleri

Genel Şirket Haberleri

Genel Şirket Haberleri

*vivo, ilk "AI akıllı telefon" X100 serisi ile sektörde çığır açıyor...*Dicle Elektrik, iş güvenliğinde "sıfır kaza" hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor...

*Arçelik, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 5. kez zirvede
Sürdürülebilirlik alanında sektörünün öncülerinden Arçelik, 2023 S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 100 üzerinden 86 puan alarak beşinci kez üst üste dayanıklı tüketim sektöründe en yüksek skoru elde eden şirket oldu.

*Arzum, Türkiye İnovasyon Haftası'na katıldı
Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın en büyük inovasyon buluşması Türkiye Innovation Week'te "Akıllı Toprak, Akıllı Sofra: Dijital Çağda Gıda Yolculuğu" paneline konuşmacı olarak katılarak, dijital çağda gıda yolculuğunun uçtan uca akılla yani dijitalle yönetilmesi gerektiğini belirtti.

*CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçları Tivibu ekranlarında
Türk Telekom'un dijital TV platformu Tivibu, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Vakıfbank ve Fenerbahçe Opet'in grup maçlarını seyirciler ile buluşturacak.

*DeFacto’ya "Türkiye’nin En Mutlu İşyeri" ödülü
Happy Place to Work tarafından bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen "Türkiye’nin En Mutlu İşyerleri" araştırması kapsamında DeFacto, çalışanlarının verdiği oylar ve kapsamlı bir insan kaynakları değerlendirmesi sonucunda yine giyim sektöründe en yüksek puanı alarak ödülün sahibi oldu.

*Dicle Elektrik, iş güvenliğinde "sıfır kaza" hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor
Dicle Elektrik, elektrik dağıtım sektöründe "Hepimizin Hedefi Önce İş Güvenliği" sloganıyla "sıfır kaza" hedefine ulaşabilmek için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

*FLO'dan yeni bot koleksiyonu
FLO'nun kadın, erkek ve çocuklara hitap eden yeni bot koleksiyonu mağazalarda yerini aldı.

*Fuzul, Konya İl Tanıtım Günleri'nde yer aldı
Fuzul, 23-26 Kasım'da Konyalı Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu ile Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından gerçekleştirilen Konya İl Tanıtım Günleri'ne katıldı.

*iyzico ile Öde'nin ortalama sepet tutarı yüzde 86,3 arttı
Dijital cüzdan olan iyzico ile Öde'nin ortalama sepet tutarı, bu yıl 2 bin TL'ye yükselerek 2022'ye göre yüzde 86,3 artış kaydetti.

*Kuveyt Türk iştiraki Architecht, Teknopark İstanbul'da üçüncü ofisini açtı
Kuveyt Türk'ün yüzde 100 iştiraki olarak 2015 yılında finansal teknoloji sektöründe faaliyete başlayan Architecht, Teknopark İstanbul'da üçüncü ofisini açtı.

*Logo Yazılım'dan Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bilgisayar laboratuvarı
Logo Yazılım’ın "Hayallerini Kodlayanlar" projesi kapsamında, Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurduğu bilgisayar laboratuvarı açıldı.

*MediaMarkt, "Anne AI" ile Felis Ödülü kazandı
MediaMarkt, Anneler Günü hediye seçim sürecine yeni bir boyut kazandıran yapay zeka uygulaması "Anne AI" ile Felis Ödülü'nün sahibi oldu.

*Medical Point Gaziantep Hastanesi Video EEG monitorizasyon cihazını hizmete aldı
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. M. İbrahim Turan, uzun süreli Video EEG monitorizasyonu ile özellikle çocuklarda geceleri olan uyku bozuklukları, senkop, hareket bozuklukları ve psikojenik (yalancı) nöbetler ile karışabilen epileptik nöbetlerin ayırıcı tanısının kesin olarak yapılabildiğini, çocuğun gereksiz havale ilacı kullanmasının önüne geçilebildiğini belirtti.

*MEM Solar ile Rolls Royce enerjide işbirliği anlaşması yaptı
MEM Solar ile Rolls Royce arasında enerji depolamalı, mikro şebeke ve sürdürülebilir çözümler için işbirliği başlatıldı.

*Kozmetik mağazacılığında Migros farkı: Mion
"Var Bi' Güzelliğimiz" mottosu ile sektöre iddialı bir adım atan Mion, her yaştan ve her tarzdaki ihtiyaca, uygun fiyat ve kalite güvencesiyle cevap veriyor.

*Nef Arsa, satış ofisi ağına Diyarbakır'ı ekledi
Nef Arsa, Türkiye'nin her yerindeki arsa portföyünün tanıtım ve satış operasyonlarını yürütmek üzere Diyarbakır'da bulunan yeni satış ofisini hizmete açtı.

*Parolapara, “Parola: Kazanmak” mottosuyla çıkış yaptı
Finansal teknoloji sektörüne yeni bir soluk getiren Parolapara, “Parola: Kazanmak” mottosuyla çıkış yaptı.

*Papara, Ahbap iş birliğiyle deprem bölgesine "Bilime Açılan Kapı" gezici tırı gönderdi
Papara'nın Ahbap Derneği işbirliğiyle hazırladığı Bilime Açılan Kapı (B.A.K.) projesinin gezici tırı Şakrak, Hatay NATO Çadırkent'e ulaştı.

*SEDAŞ, kesintisiz enerji için çalışmalarını sürdürüyor
Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), faaliyet gösterdiği bölgelerde meydana gelen olumsuz hava koşullarından dolayı hasar gören elektrik dağıtım şebekesinin onarım ve yenileme çalışmaları için 501 kişilik ekibiyle hasarları giderdi.

*TEB Faktoring, yeni mobil uygulaması TEB Faktoring CEPTE’yi hayata geçirdi
Yurt içi ve yurt dışı faktoring çözümleri sunan TEB Faktoring, müşteri olma zorunluluğu olmadan faktoring başvurusu yapılmasına olanak sağlayan mobil uygulaması TEB Faktoring CEPTE’yi hayata geçirdi.

*TEDMEM'in "Bir Bakışta Eğitim 2023: Türkiye Üzerine Değerlendirme ve Öneriler" raporu yayımlandı
Türk Eğitim Derneğinin (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM tarafından hazırlanan "Bir Bakışta Eğitim 2023: Türkiye Üzerine Değerlendirme ve Öneriler" raporu yayımlandı.

*Trendyol'un "sepette iyilik" hareketi ile STK'lara 3 yılda 200 milyon liradan fazla kaynak yaratıldı
Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, milyonlarca müşterisini bağışçılığa ve gönüllü olmaya davet etti. Bu yıl üçüncü yaşını kutlayan "Sepette İyilik Hareketi" ile Trendyol, Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) bugüne kadar 200 milyon TL’den fazla kaynak yaratılmasına aracılık etti.

*Sabancı Ventures'dan İsviçre merkezli hidrojen depolama çözümleri şirketi GRZ’ye yatırım
Sabancı Holding’in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu Sabancı Ventures, son yatırımını İsviçre merkezli hidrojen depolama çözümleri şirketi GRZ Technologies SA’ya (GRZ) yaptı.

*vivo, ilk "AI akıllı telefon" X100 serisi ile sektörde çığır açıyor
vivo’nun Geniş Dil Modeli (GDM-LLM) ile desteklenen yeni amiral gemisi X100 Serisi, yeni MediaTek Dimensity 9300 işlemcisi ile akıllı telefonlarda yapay zekâyı yeni bir noktaya taşıyor.

*Ziraat Kuleleri Projesi LEED Platinum Sertifikası aldı
Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (Ziraat GYO) tarafından geliştirilen İstanbul Finans Merkezi (İFM) Ziraat Kuleleri Projesi, çevreye duyarlı tasarımı, ileri teknolojiye sahip akıllı uygulamalar konusundaki öncü yaklaşımı ve çevresel sürdürülebilirlik misyonu ile dünyada sınırlı sayıda binanın alabildiği Enerji ve Çevre Tasarımında Liderlik (LEED) Platinum Sertifikası almaya hak kazandı.

YORUMLAR
  Resimler hareket ediyor mu etmiyor mu?
Resimler hareket ediyor mu etmiyor mu?