A24.com.tr » eğitim » GENÇLER ARASI KÜLTÜR VE SANAT YARIŞMALARI BAŞLADI

GENÇLER ARASI KÜLTÜR VE SANAT YARIŞMALARI BAŞLADI

GENÇLER ARASI KÜLTÜR VE SANAT YARIŞMALARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında Gençler Arası ‘Türk Müziği-Şiir Okuma-Tiyatro ve Bilgi-Münazara’ yarışmaları düzenleyecek.

Türkiye’nin 81 ilindeki Gençlik Merkezlerine üye olan gençler Türk Müziği-Şiir Okuma-Tiyatro ve Bilgi Yarışmaları’nda yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Yarışma başvuruları Mart ayında gençlik merkezleri üzerinden alınacak.

Gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenecek yarışmalar; İl Birinciliği, Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek. Türkiye finali Ağustos ayında yapılacak.

‘Gençler Arası Türkiye Münazara Yarışması’

Sakarya’nın, Bölge Finaline ilk kez ev sahipliği yapacağı Sakarya Gençlik Merkezi’nde yapılacak. İkili gruplar halinde oynanacak olan münazara liginde, konu moderatör tarafından yarışma esnasında verilecek. Yarışma esnasında verilen konu ile ilgili destekleyici ya da karşıt düşünce, gruplar tarafından geliştirilecek. Düzenlenecek olan münazara yarışmasına 13-17\18-25 yaş aralığındaki gençler katılabilecek.

‘Gençler Arası Bilgi Yarışması’

Düzenlenecek olan bilgi yarışmasına 13-17\18-25 yaş aralığındaki gençler katılabilecek. Lise ve Üniversite düzeyinde iki farklı kategoride yapılacak yarışmada gençlere; Genel Kültür, Tarih (İslam ve Türk Dünya Tarihi), Sanat Tarihi, Edebiyat, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Konular, Görsel Sanatlar, Müzik, Sayısal Mantık ve Spor Kültürü’ konularından seçmeli sorular yöneltilecek.

‘Gençler Arası Türk Müziği Yarışması’
Düzenlenen Türk Müziği yarışması 13-17\18-25 Solo Erkek Ses, Solo Kız Ses ve Özgün Yorumlama (cover) dallarında düzenlenecek. Bin yıllık kültürümüzün sahneye taşınacağı yarışmada gençler Türk Halk, Caz Müziği, Elektronik Müzik, Türk Sanat ve Geleneksel Türk Müziği’nden eserlere hayat verecek.

‘Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması’
‘Bir Şiir Bir Nefes’ sloganıyla organize edilecek Gençler Arası Şiir Okuma yarışması Sezai Karakoç Anısına yapılacak.  Yarışma 13-17\18-25  yaş kategorilerinde düzenlenecek.

‘Gençler Arası Tiyatro Yarışması’
‘Hayallerini Sahneye Taşı’ sloganıyla düzenlenecek Gençler Arası Tiyatro yarışmasına 13-17\18-25 yaş arası gençler en az 3 en fazla 15 kişilik ekipleriyle katılabilecek.  

Yarışma finalinde dereceye girecek olanlara ödül takdim edilecek. Birinci olana yurt dışı hareketlilik programı, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye akıllı telefon verilecek. Aynı zamanda finale kalan her gence. 500 TL’lik hediye çeki verilecek.

YORUMLAR
  Kısmetse Olur Gelin ve Damat Adayları
Kısmetse Olur Gelin ve Damat Adayları