A24.com.tr » yaşam » Gaziantep canlı bomba saldırısı:3 şehit

Gaziantep canlı bomba saldırısı:3 şehit

Gaziantep canlı bomba saldırısı:3 şehit

Gaziantep'te Beşyüzevler mahallesinde saat 12.45 sıralarında patlama meydana geldi. Canlı bombaların kendilerini patlattığı saldırı sonucu 3 asker şehit oldu.

 Gaziantep'te Beşyüzevler mahallesinde saat 12.45 sıralarında patlama meydana gelirken 3 asker şehit oldu. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderildiği bildirildi.

Gaziantep Beşyüzevler mahallesinde saat 12.45 sıralarında bir patlama meydana geldiği, yaralıların olduğu bildirildi. Olayın yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi

.

Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'ndeki bir evde teröristlerin saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ üyeleri kendilerini patlattı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın hücre evinin tespit edildiğini söyledi.

Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında teröristlerin kendilerini imha ettiğini ifade eden Yerlikaya, "Maalesef 3 polisimiz şehit oldu, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralandı." dedi.

Vali Yerlikaya, kentin huzur ve güvenliği için DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik çalışmaların büyük bir kararlılıkla süreceğini vurguladı.

4 GÜN ÖNCE BİR SALDIRI OLMUŞTU
Gaziantep'te 4 gün önce Kurutepe mevkiinde PKK'lılarca yola döşenen el yapımı patlayıcı, maden ocağına giden işçileri taşıyan sürücüsünün ismi açıklanmayan 37 PT 091 plakalı minibüsün geçişi sırasında patlama meydana gelmişti. Gürültüyle meydana gelen patlama sırasında minibüste hasar oluşurken, şans eseri yaralanan olmadı ancak işçiler bir süre patlama sesi nedeniyle duyma kaybı yaşanmadı.

 

YORUMLAR
   23 Ocak KHK göreve iade edilen memurların listesi
 23 Ocak KHK göreve iade edilen memurların listesi