A24.com.tr » yaşam » Gazeteci Tahir Yaman hayatını kaybetti! Kimdir kaç yaşında nereli neden öldü?

Gazeteci Tahir Yaman hayatını kaybetti! Kimdir kaç yaşında nereli neden öldü?

Gazeteci Tahir Yaman hayatını kaybetti! Kimdir kaç yaşında nereli neden öldü?

Türkiye'de magazin dünyasının önde gelen isimlerinden gazeteci Tahir Yaman geçirdiği kap krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Hürriyet, Milliyet ve Bulvar gazetelerinde çalışan magazin dünyasının duayen ismi Tahir Yaman 65 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Trump Towers’ta bulunurken kalp krizi geçiren Yaman, Ambulansla Şişli’deki Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırılsada yapılan tüm müdahalelere rahmen kurtarılamadı.

40 yıllık meslek hayatı boyunca, ünlü simaları haberleştiren Yaman, bir kız çocuk babasıydı.

Yeşilçam’ın 100. Yıl dönümü için çok özel bir sergiye imza atan ve 40 yıllık meslek hayatı boyunca, sinema ve müzik dünyasının ünlü isimlerini görüntüleyen Tahir Yaman mesleğinde adından sıkça söz ettirmişti.

TAHİR YAMAN KİMDİR?

1953 yılında Karaman Durayda’da doğdu. İzmir Buca Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1975 yılında Sabah Gazetesinde muhabir olarak başladı. Milliyet, Bulvar, Hürriyet, Kelebek, Meydan, Bizim Anadolu, Sözcü, Çok Özel, Klas Magazin, Kanal 6, Top Secret, Live İstanbul adlı medya kuruluşlarında çalıştı. ‘Türkiye Güzelleri’ , ‘Ünlü Anneler ve Çocukları’, ‘Ünlü Babalar ve Çocukları’ , ‘Yeşilçam'ın 100 yılı için Yeşilçam Sergisi’ adlı eserleri bulunuyor. Birçok mesleki ödüle sahip olan Tahir Yaman Sürekli Basın Kartı taşıyordu.

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • Prof.Dr.Levent Seçer 2018-07-09 19:57:21

    Sevgili ağabeyim Tahir Yaman'ın ölümünden duyduğum üzüntümü kelimelerle ifade edemem. Sanat hayatına atıldığım ilk yıllarda, bana gösterdiği yardımlerı dostluğu asla unutamam. Her zaman bana çalışmalarımda destek olmuş, daima doğruyu göstermiştir. Yeri doldurulmayacak bir insandı. Allahtan rahmet di

  Japonlar telefondan öpüşmeyi keşfetti
Japonlar telefondan öpüşmeyi keşfetti