A24.com.tr » yaşam » Fransa'dan Türkiye için "ciddi tehdit" uyarısı

Fransa'dan Türkiye için "ciddi tehdit" uyarısı

Fransa'dan Türkiye için "ciddi tehdit" uyarısı

Fransa, bugün ve yarın Türkiye'de yapılması planlanan milli bayram kutlamalarını iptal etti. Ciddi tehdit unsurları istihbaratı nedeniyle 3 büyük ildeki temsilcilikler ikinci bir emre kadar kapatıldı.

FRANSIZ BAŞKONSOLOSTAN YAZILI AÇIKLAMA

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach, Türkiye'deki milli bayram kutlamaları öncesi aldıkları istihbarat bilgileriyle ilgili bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

"Birbirleriyle uygun düşen bilgiler, Türkiye'deki 14 Temmuz kutlamalarına yönelik ciddi bir tehdit unsurunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede ve önlem amaçlı Türk yetkili mercileri ile irtibat halinde, tıpkı yarın Ankara ve İzmir'de olduğu gibi, bu akşam İstanbul'da yapılacak olan 14 Temmuz kutlamalarını iptal etme kararı almış bulunmaktayız."

Ankara'daki Fransız büyükelçiliğinden bir yetkili de Fransa Milli Günü kutlama resepsiyonlarının güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildiğini doğruladı.

TEMSİLCİLİKLER KAPATILACAK

Mesajda Fransa Ankara Büyükelçiliği, İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir’deki Fahri Konsolosluğun 13 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00’dan itibaren, bir sonraki bildirime dek kapalı olacağı da kaydedildi.

"CİDDİ TEHDİT UNSURU"

Davetlilere gönderilen mesaj şöyle:

(Hürriyet)

YORUMLAR
  Var Mısın Yok Musun?'un güzel ismi Nursel Ergin Murat Akyer ile dünya evine giriyor
Var Mısın Yok Musun?'un güzel ismi Nursel Ergin Murat Akyer ile dünya evine giriyor