A24.com.tr » dünya » Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Erdoğan'a küstah gönderme

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Erdoğan'a küstah gönderme

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Erdoğan'a küstah gönderme

Ülkesinde yayın yapan bir dergiye mülakat veren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "dünya liderliğini" tanımlarken, 'Çok havalı değil, 10 günde bir Erdoğan'la konuşmanı gereken benim.' ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı ifadeler büyük ses getirecek cinsten.

Le Point dergisine bir mülakat veren Macron, "Bildiğiniz gibi, küresel sahneye çıkmak aslında o kadar da havalı bir şey değil" dedi.

Reuters'ta yer alan habere göre, dergi muhabirinin bu sözlerini açıklayıcı bir örnek vermesi istemesi üzerine ise Macron, "Erdoğan ile her 10 günde bir konuşması gereken benim" yanıtını verdi.

Macron ile Erdoğan son olarak 27 Ağustos'ta telefonda görüşmüştü. Bu görüşmede, Türkiye'de tutuklu bulunan bir Fransız gazetecinin durumu ele alınmıştı.
Macron'un yardımcılarından biri daha sonra bu sözlerin Erdoğan'a yönelik bir eleştiri yöneltme ya da dalga geçme niyeti taşımadığını söyledi.
Yardımcısı, "Sayın Erdoğan ile yapılan görüşmeler her zaman çok ciddiye alınır" dedi. 

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • harun 2017-09-01 14:18:40

    macron iti senin o erdogan dedigin kisi osmanlinin tahtnin devamindaki kisidir onu gordugun zaman onunde saygiyla egilmen lazim sana dusen budur. tipki gecmiste kanuniden yardim isteyip dilencilik yapan dedelerinz gibi.. siz busunuz iste..

  Edirne’de Bocuk Gecesi kutlandı
Edirne’de Bocuk Gecesi kutlandı