A24.com.tr » dünya » Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan "İslami terör" açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan "İslami terör" açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan "İslami terör" açıklaması

Fransa'nın Nice şehrini kana bulayan terör saldırısının ardından Fransa halkına seslenen Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın İslami terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hollande, Nice'deki saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında şunları söyledi:

"Fransa, 14 Temmuz'da özgürlüğün sembolü olan Bastille Günü'nde, milli bayramında vuruldu. Çünkü fanatiklerin insan haklarına aldırdığı yok ve Fransa açıkça onların hedefi. Bu saldırının terörist doğası inkâr edilemez. Fransa, İslami terör tehdidi altındadır."

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice'deki terör saldırısı nedeniyle Avignon'daki tatilini kısa kesip başkent Paris'e dönme kararı alırken ABD Başkanı Barack Obama ise saldırıyı kınadı.

GÜVENLİK ZİRVESİ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından güvenlik zirvesini toplayacağını duyurdu. Hollande, günün ilk saatlerinde İçişleri Bakanlığı'ndaki Kriz Merkezi'nde ülkenin üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya gelecek.

TRUMP TOPLANTISINI ERTELEDİ

Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Adayı Donald Trump ise, Nice'deki saldırı nedeniyle başkan yardımcısı adayını açıklayacağı basın toplantısını erteledi.

ABD VE İNGİLTERE'DEN KINAMA

ABD Başkanı Barack Obama, Nice'deki olayın "korkunç bir terör saldırısı" gibi göründüğünü söyleyerek saldırıyı kınadı. İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May de Nice'deki gelişmeler hakkında bilgilendirildiği ifade edildi.

OLAĞANÜSTÜ HAL 3 AY DAHA UZATILDI

Fransa'da, 13 Kasım'da düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti. Olağanüstü hal daha sonra Temmuz ayı sonuna kadar uzatılmıştı. Yaşanan son saldırının ardından 3 ay daha uzatılması kararı alındı.

EURO 2016 MAÇLARI OYNANDI

Son saldırının düzenlendiği Nice, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçların oynandığı kentlerden biriydi. 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin setlerden paylaştığı en doğal anlar
Ünlü isimlerin setlerden paylaştığı en doğal anlar