A24.com.tr » teknoloji » Fortinet ağ operasyonlarını kolaylaştırıyor

Fortinet ağ operasyonlarını kolaylaştırıyor

Fortinet ağ operasyonlarını kolaylaştırıyor

Fortinet, Security Fabric'i dijital deneyim görüntülemesiyle güçlendirerek ağ operasyonlarını kolaylaştırıyor.

Fortinet, Fabric Yönetim Merkezi'nin bir parçası olan FortiMonitor ve FortiAIOps'u tanıttı.
 
Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet®, AIOps Ağ Operasyonları'nı hızlandıracak iki yeni ürünü FortiMonitor'u ve FortiAIOps'u duyurdu. Fortinet, FortiMonitor ile ağ görüntüleme özelliklerini Fortinet Security Fabric'in yanı sıra üçüncü parti ağ altyapılarını, uygulamalarını ve bulutları destekliyor ve böylece kapsamlı bir Dijital Deneyim Görüntüleme (DEM) imkanı sunuyor. FortiAIOps yapay zeka (AI) ve makine öğrenme (ML) modellerinden faydalanarak manuel analizleri ortadan kaldırıyor ve tüm ağ sınırlarındaki veriler arasında ilişki kurarak anormal davranışları otomatik olarak saptayabiliyor.

Parçalara Ayrılmış Ağ Operasyonlarının Karmaşıklığı Dijital Deneyimi Engelliyor

Kullanıcı deneyiminden güç alan dijital dönüşüm için ağ ekiplerinin kapsamlı görünürlük imkanı ile kullanıcı deneyim kalitesinin tüm uygulamalarda aynı olduğundan emin olması gerekiyor. Ancak LAN, WAN, bulut performansı ve güvenlik görüntüleme için kullanılan birbirinden ayrı araçlar, kullanıcı ile uygulama arasındaki bütüncül ve uçtan uca görünürlüğü engelliyor ve operasyonel karmaşıklığı artırıyor. Çok katmanlı, ayrık ve karmaşık ağlar yüzünden kullanıcı deneyiminde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için kullanılan kök neden analizi de (RCA) önemini ve sorun çözme kabiliyetini kaybediyor. Ağ değişikliklerini uygulamaya yönelik manuel işlemler ve süreçler nedeniyle operatörlerin kullanıcı deneyimi sorunlarını çözmesi daha uzun sürüyor.

Fortinet Fabric Yönetim Merkezi NOC, Ağ Operasyonlarını Otomatikleştiriyor ve Kolaylaştırıyor

Fortinet Dijital deneyimlerin güçlüklerini ortadan kaldırmak için Fabric Yönetim Merkezi NOC'u FortiMonitor ve FortiAIOps ile güçlendirerek ağ ekipleri için operasyonları kolaylaştırıyor. Güvenliğe öncelik veren bir yaklaşımı benimseyen Fortinet Fabric Yönetim Merkezi NOC, ağ ekiplerine heterojen ve dağıtık ağları kolay bir şekilde inceleme, aralarında ilişki kurma ve olaylara karşılık verme yöntemi sunuyor. Böylece günde ortalama 100 milyardan fazla ağ güvenlik olayını işleyen AI ve ML modellerini oluşturmada yılların deneyiminden de faydalanarak, kapsamlı izleme ve otomasyonla ağ operasyonlarını basitleşiyor. Yeni hizmetler ve mevcut Fortinet Security Fabric portföyü aracılığıyla kuruluşlar aşağıdaki imkanlara sahip oluyor:

İyileştirilmiş Görünürlük: FortiMonitor birçok cihaz, LAN, WAN ve bulut sınırı kapsamı sayesinde ağ operasyonlarının kullanıcıların uygulama erişimindeki anormallikleri gözlemlemesini sağlayarak dijital deneyim görünürlüğünü iyileştiriyor.
Ortalama Tespit Zamanı (MTTI) Azalıyor: FortiAIOps, farklı ağ yönetim bölgelerindeki veriler arasında ilişki kurarak temel sebepleri ve anormallikleri saptayabiliyor.
Verimliliği artırıyor: FortiMonitor ve FortiSOAR, Open Fabric ekosisteminin bir parçası olarak Fabric-Ready Partners ile 300'den fazla entegrasyonu sayesinde proaktif karşılık vermek için otomasyonla ağ operasyonlarının verimliliğini artırabiliyor.

Fortinet Ürünler Kıdemli Başkan yardımcısı ve CMO'su John Maddison, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Kapsamlı görüntüleme ve otomasyon için FortiMonitor ve FortiAIOps'u erişime açarak Fabric yönetim merkezi NOC'u geliştirmeye devam ediyoruz. Böylece şirketler dijital deneyimlerini ve kurumsal çıktılarını iyileştirebiliyor. Dijital dönüşümde başarılı olmaları için ağ operatör ekiplerinin kullanıcı deneyim kalitesinin her uygulamada ve her yerde aynı olduğundan emin olması gerekiyor. NOC için birleşik bir platforma entegre edilmiş doğru araçlar, şirketlerin karmaşık ve farklı türdeki ağları başarılı bir şekilde işletmesinde önemli rol oynuyor.”
 

YORUMLAR
  Time dergisine kapak olan 10 Türk
Time dergisine kapak olan 10 Türk