A24.com.tr » ajanda » Fidan ne zaman dikilir? Fidan dikim zamanı

Fidan ne zaman dikilir? Fidan dikim zamanı

Fidan ne zaman dikilir? Fidan dikim zamanı

Tarım ve Orman Bakanlığının organize ettiği fidan dikme kampanyası büyük ilgi gördü. Ancak fidan dikim zamanıyla ilgili tartışma yaşandı. Peki fidan ne zaman dikilir?

"11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında 81 ilde eş zamanlı fidan ekimi gerçekleşti. Ancak sosyal medyada fidan dikme zamanı tartışma konusu oldu. Fidan ne zaman dikilir? Fidan dikimi için en uygun zaman ne zamandır? İşte ayrıntılar...

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde gerçekleşen 11 milyon fidan dikimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"FİDAN DİKME AYI KASIM DEĞİLDİR"

Yarkadaş ''Sayın Cumhurbaşkanı Bakanlarla birlikte Türkiye'nin değişik yerlerinde 11 milyon fidan diktiler. O zaman acı bir gerçeği söyleyeyim. O fidanların en az 9 milyonu tutmayacak. Bugün o fidanların yüzde 90'ı boşuna dikildi. Çünkü fidan dikme ayı kasım ayı değildir. Fidan dikme ayı Mart ayıdır, Nisan ayıdır.'' ifadelerini kullandı.

ORMAN GENEL MÜDÜRÜ, YARKADAŞ'I YALANLADI

Bir süre sonra ise canlı yayına Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey bağlandı. Barış Yarkadaş'ın açıklamalarının yanlış olduğunu belirten Karacabey, ''Fidan dikme ayı Kasım ayıdır. Ülkemiz için fidan dikilmesi acısından ideal bir aydır. Bu bilimsel olarak da kesin olarak belirlenmiştir." dedi.

Yaşanan gelişme üzerine Yarkadaş sosyal medyada zirveye oturdu.

FİDAN NE ZAMAN DİKİLİR?

Fidanlar dikim zamanlarına göre saksılı, tüplü ve çıplak köklü olarak ayrılmaktadır. Saksılı ve tüplü fidanlar kar, don olmamak şartıyla yılın 12 ayı dikilebilir. Çıplak köklü fidanlar ise sonbaharda fidanların yapraklarını döktükten sonra tomurcukların kabarmaya başlayacağı zamana kadar kar, don olmayan dönemlerde dikilebilir. Aşırı soğuk bölgelerde çıplak köklü fidan dikiminin ilkbaharda yapılması daha uygun olacaktır.

YORUMLAR
  O Ses'te ırkçılık skandalı! Yarışmadan çekildi
O Ses'te ırkçılık skandalı! Yarışmadan çekildi