A24.com.tr » magazin » Fi dizisindeki cesur sahne eleştirine tepki!

Fi dizisindeki cesur sahne eleştirine tepki!

Fi dizisindeki cesur sahne eleştirine tepki!

Yazar Azra Kohen'in "Fi-Çi-Pi" üçlemesinden uyarlanan Fi dizisinde 'Can Manay' karakterini canlandıran ünlü oyuncu Ozan Güven, dizinin cesur sahnelerini eleştirenlere tepki gösterdi.

Senaryosunu Nükhet Bıçakçı’nın yazdığı ‘Fi’nin yönetmen koltuğunda Mert Baykal otururken, oyuncu kadrosunda Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç, Büşra Develi, Tülay Günal, Osman Sonant ve Özge Özpirinççi yer alıyor.

Posta’dan Şirin Sever’e konuşan Güven, dizideki ‘fenomen’ karakter ‘Can Manay’ı şu sözlerle anlattı: “Her insan gibi defoları olan biri… Belki de çok hasta bir adam, bilmiyorum. Hasta olduğunu bilmeden ortalıkta dolaşan binlerce insan gibi. Ben sadece bunu gerçek ve inandırıcı kılmaya çalışıyorum. İnsanların bu karakteri sevmesini istiyorum.”

‘Bir insan, ilk kez gördüğü biri için evini taşır mı?’

Karakterin ‘tuhaf’ olması sebebiyle üzerinde çok çalıştığını ifade eden oyuncu, “Bazı karakterlerin klavyesinde 4 tuş vardır, bazılarında 32 tuş. İntihar etmiş, sonrasında hastanede hiç konuşmayan bir adama ne katabilirsiniz? Oysa Can Manay tuhaf biri. Bir insan, ilk kez gördüğü biri için evini taşır mı? Saplantılı bir adam. Bunları normalize etmeye çalıştığım için üzerinde çok fazla çalışıyorum. Bu adamı sevdirmek zorundaydım. Sevmeseler, bu dizinin dört ayağından biri düşerdi” dedi.

Dizi teklif edildiğinde kitabı okumaya karar verdiğini söyleyen Güven, diziye uyarlamak için zor bir seçim olduğunu söyledi: “İlk olarak 1.5 sene önce bu fikir ortaya atılmıştı. Yani cast oluşturulmadan önce bahsetmişlerdi bana. Ben de genç kızlar gibi okumaya başladım kitabı. Sonra ‘Bundan dizi olmaz’ dedik çünkü içinde aksiyon yoktu. Aslında bu bir kişisel gelişim kitabı ama alameti farikası karakterlerle anlatılıyor olması. Herkes birbiriyle felsefi konuşmalar yapıyor ve bunu senaryoya dökmek zordu. O yüzden Nükhet Bıçakçı’nın başardığı şey az buz değil.”

‘Bütün Türkiye sevişmeden çocuk yapmış gibi davranıyor’

Dizinin sevişme sahneleriyle öne çıktığı yönünde yorumlara ‘gıcık’ olduğunu söyleyen Güven, tepkisini şöyle dile getirdi: “Ya bunu öne çıkaran sensin zaten! Dünyanın genelinde de bu böyle ama topu topu üç ya da dört sevişme sahnesi oldu. Hiç de öyle bahsedildiği kadar önemli değil. Ayrıca bütün Türkiye sevişmeden çocuk yapmış gibi davranıyor ya, ben en çok da buna şaşırıyorum!”

Can Manay’ın oyuncu Serenay Sarıkaya’nın canladırdığı Duru karakterine duyduğu ‘saplantılı’ aşkı Şems ile Mevlana arasındaki ilişkiye benzeten Güven, “Halbuki onlar bir öğretide bulunuyor ama hastalıklı sevmek etiketini oraya koy, orada da oluyor, köyde kız kaçırmış adama da oluyor. Diziyi çekmeye başladıktan sonra 3-4 tane kız arkadaşım böyle şeyler anlattı bana. ‘Böyle bir adam bana da musallat olmuştu, sonunda sevgili olduk’ diye. Çok enteresan.”

YORUMLAR
  Tamamen Yerli Süper Kahramanların Başrolünde Olduğu, Yeşilçam'dan 18 Süper Kahraman Filmi
Tamamen Yerli Süper Kahramanların Başrolünde Olduğu, Yeşilçam'dan 18 Süper Kahraman Filmi