A24.com.tr » magazin » Fi dizisi kadrosuna sürpriz oyuncu - Nur Fettahoğlu kimdir?

Fi dizisi kadrosuna sürpriz oyuncu - Nur Fettahoğlu kimdir?

Fi dizisi kadrosuna sürpriz oyuncu - Nur Fettahoğlu kimdir?

Azra Kohen'in Fi adlı eserinden televizyona uyarlanan Fi dizisi, yeni sezonun ikinci bölümüyle izleyicilerin karşısına çıktı. Dizinin kadrosuna bu bölümde sürpriz bir oyuncu katıldı.

Daha önce Muhteşem Yüzyıl dizisinde birlikte oynayan Mehmet Günsür, Ozan Güven, Berrak Tüzünataç ve Nur Fettahoğlu yeniden bir araya geldi.

Birçok ünlü oyuncuyu buluşturan dizinin ilk bölümü 3 günde 4 milyon seyirciye ulaşmıştı. Ay Yapım imzalı dizinin ilk bölümüne yıllardır setlerden uzak olan Nehir Erdoğan, cafe işleten Nilay karakteriyle dahil olmuştu.

Uluslararası alanda en iyi dijital formatların ödüllendirildiği C21 Uluslararası Drama Ödülleri'nde "Dijitalde En Orijinal" kategorisinde de aday olan dizinin bugünkü bölümünün sürpriz oyuncusu ise anne olduktan sonra setlere ara veren Nur Fettahoğlu oldu.

Bu sezon çok sayıda teklif alan ancak içine sinen iyi bir işte olmak için bekleyen Fettahoğlu, Fi dizisinin yeni sezonu Çi'nin ikinci bölümüne Billur rolüyle konuk olacak. Ünlü oyuncu geçen perşembe yayınlanan dizinin ilk bölümünde de ekibe sosyal medyadan destek vermişti.

NUR FETTAHOĞLU KİMDİR?

Nur Fettahoğlu beş çocuklu Karadenizli bir ailenin dördüncü çocuğu olarak Almanya'da dünyaya geldi. 1980 doğumlu güzel oyuncu, aslen Rize’lidir. Babası Sinan Fettahoğlu, annesi Fatma Fettahoğlu’dur. SKY Türk'ün haber spikeri Selvinaz Fettahoğlu ablasıdır.

Doğumundan kısa bir süre sonra yurda geri dönen ailesiyle İstanbul'da yaşamaya başlayan Fettahoğlu, sırasıyla Beşiktaş Lisesi ve Haliç Üniversitesi Moda Tasarım bölümünden mezun oldu. Çeşitli bankalarda görev aldıktan sonra kariyerine Sky Turk'te borsa spikerliği yaparak devam etti. Bu kısa sürecin ardından dizilere transfer olan Fettahoğlu, Benden Baba Olmaz ve Gönül Salıncağı'nda roller aldıktan sonra, Kanal D'nin büyük prodüksiyonu Aşk-ı Memnu'da Peyker rolüyle dikkatleri üzerine çekti. 2 Ağustos 2008 tarihinde borsacı Murat Aysan'la dünyaevine girip Nur Aysan adını aldı. 7 Nisan 2011 tarihinde sesiz sedasız boşandılar.

2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Mahidevran Sultan karakteriyle hayran kitlesini arttırmıştır. Yönetmenliğini Taylan Biraderler'in yaptığı, yapımcılığını Timur Savcı’nın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay ve Meral Okay’ın ölümünden sonra Yılmaz Şahin’in yaptığı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde; Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Gördüm, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Burak Özçivit, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli, Berrak Tüzünataç, Deniz Çakır, Meltem Cumbul, Sarp Akkaya gibi oyuncular rol almıştır.

Ayrıca Atasay, Luna, Dove gibi firmaların reklam filmlerinde oynamıştır. Kurtlar Vadisi Filistin filminde de Necati Şaşmaz'la başrolü paylaştı.

2014 - 2015 yıllarında "Hayat Yolunda" adlı dizide Doç Dr. Şafak Günay karakterini canlandırırken; Engin Öztürk, Burak Yamantürk, İlker İnanoğlu, Sinem Öztürk, Seda Güven, Ediz Hun, İpek Karapınar ile beraber rol aldı. En son Filinta dizisinde Süreyya karakterine hayat verdi.

YORUMLAR
  Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler
Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler