A24.com.tr » dünya » FETÖ'ye Kosova'da büyük şok!

FETÖ'ye Kosova'da büyük şok!

FETÖ'ye Kosova'da büyük şok!

Fethullah Terör Örgütüne Kosovoda büyük darbe vuruldu.Kosova´daki FETÖ ile bağlantılı okullarda eğitim gören çok sayıda öğrencinin bu okullardan ilişkileri kesildi

 Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Prizren Şubesi Başkanı ve Prizren Belediyesi Kadastro Müdürü Sencar Karamuço, Kosova´daki FETÖ ile bağlantılı okullarda eğitim gören çok sayıda öğrencinin bu okullardan ilişkilerini kestiklerini söyledi.

Karamuço, Kosova'nın Prizren şehrinde faal olan Mehmet Akif Ersoy Koleji'ndeki çok sayıda aile çocuklarının bu eğitim kuruluşlarından kaydını silip devletin Türk dilinde eğitim veren liselerine kayıtlarını yaptırmaya devam ettiğini belirtti.

Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi ardından Prizren'deki FETÖ´ye yakınlığı ile bilinen okulda çok sayıda öğrencinin kaydını sildiği belirtildi. 1951 yılında bu yana resmi olarak Kosova'da devlet okullarında Türkçe eğitim verilmekte. Ancak Prizren'de çok sayıda Türk ailenin devlet liseleri yerine Arnavutça dilinde eğitim veren bu okulları tercih etmesi, birçok lisede yetersiz öğrenci dolayısıyla Türkçe eğitimin kapatılması tehlikesi yaratmıştı.

YORUMLAR
  Evlilikleri ile zamanında gündeme oturan ünlü isimlerin seçtiği gelinlikler...
Evlilikleri ile zamanında gündeme oturan ünlü isimlerin seçtiği gelinlikler...