A24.com.tr » ajanda » Ferhat Abdi Şahin Mazlum Kobani kimdir kaç yaşında nereli boyu kaç?

Ferhat Abdi Şahin Mazlum Kobani kimdir kaç yaşında nereli boyu kaç?

Ferhat Abdi Şahin Mazlum Kobani kimdir kaç yaşında nereli boyu kaç?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'den Türkiye'ye teslim edilmesini istediği PKK'lı terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında?

Mazlum Kobani kimdir? sorusunun yanıtı son günlerde merak konusu oldu. ABD'li senatörlerin vize talebinde bulunduğu PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın da 'manevi evladı' olan terörist Mazlum Kobani'ye, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter 'mavi tik' vererek teröristi meşrulaştırmayı onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı programda terörist Mazlum Kobani için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Mazlum denen kod adlı burası çok ilginç, kırmızı bültenle aranan bir terörist. Bu ne demektir? Aramızda ABD ile suçluların iadesi anlaşması vardı. Amerika'nın bu adamı bize teslim etmesi lazım. Çünkü kırmızı bülten ile aranmanın gereği budur. Adalet Bakanıma da söyledim, zannederim onlar da yazışmaları yapacaklar, isteyecekler. Vermesi lazım bize. Böyle bir çalışmanın gayreti içindeyiz."

Mazlum Kobani kimdir?

Gerçek adı Mustafa Abdi bin Halil. 1967 yılında Afrin’de doğdu. Elebaşı Öcalan 1979'da Suriye’ye geçtiğinde bir dönem onun ailesinin evinde kaldı. Öcalan’ın 19 yıllık Şam hayatı sırasında yardımcılığını, özel sekreterliğini yürüttü. Örgütte 'Öcalan’ın evlatlığı' olarak biliniyor.

PKK Elebaşı Öcalan ile terörist Mazlum Kobani Suriye'de aynı evde kaldı. Mazlum kod isimli teröristin, Öcalan tarafından konulmuş ilk kod adı Ferhat Abdi Şahin olduğu biliniyor.

Ferhat Abdi Şahin, Türkiye'nin 'kırmızı liste'yle aradığı, başına 4 milyon dolar ödül koyduğu bir PKK'lı terörist.

Pentagon, 'Şahin Cilo' kod adıyla da bilinen PKK'lı yöneticiyi 'General Mazlum' olarak tanımlıyor.

PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Nadir C. adlı itirafçı, 2008'de Şemdinli Aktütün Karakolu'na düzenlenen ve 17 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan PKK saldırısının emrini verenler arasında Cilo'nun da bulunduğunu söylemişti.

YORUMLAR
  O Ses'te ırkçılık skandalı! Yarışmadan çekildi
O Ses'te ırkçılık skandalı! Yarışmadan çekildi