A24.com.tr » yaşam » Fatih Tezcan kimdir nereli kaç yaşında Atatürk hakkında ne söyledi?

Fatih Tezcan kimdir nereli kaç yaşında Atatürk hakkında ne söyledi?

Fatih Tezcan kimdir nereli kaç yaşında Atatürk hakkında ne söyledi?

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen gazeteci Fatih Tezcan, Twitter'da Atatürk hakkında kullandığı skandal ifadeler nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu.

Daha önce attığı "Gülen'i günde 20 saat dinlerdim. Yemek yaparken bile kulaklıkta peygamber sevgisi anlatırdı. Yemek yaparken gözyaşlarım çorbama akardı" tweet nedeniyle sık sık eleştirilen iktidar meydasına yakın isimlerden Fatih Tezcan, bu kez de Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı skandal ifadelerle gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Fatih Tezcan, Twitter’dan Mustafa Kemal Atatürk hakkında skandal bir tweet paylaştı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin katıldığı bir program Kuran-ı Kerim okunurken dua etmesini eleştiren Tezcan, paylaştığı tweetinde, “Kur’an-ı Kerîm için HÂŞÂ ‘Arap uydurması’ diyen bir Ataist’in kurduğu partinin Cumhurbaşkanı Adayı’nı ve yöneticilerini, ip gibi sıraya dizilip yalandan da olsa ellerini açıp Kur’an-ı Kerîm okutmak ve dinlemek zorunda bırakan Mücahid Cumhurbaşkanı’nın adıdır Recep Tayyip Erdoğan!” ifadelerini paylaştı.

Bu tweet'in ardından #FatihTezcanTUTUKLANSIN hashtag'i gündemde ilk sıraya yerleşti ve binlerce tweet atıldı.

Tezcan, yüzlerce tepki tweeti gelirken, tepki gösterenlerin arasında AKP’lilerin de olması dikkat çekti. 

FATİH TEZCAN KİMDİR?

1976 yılında İstanbul Bakırköy’de dünyaya gelen Fatih Tezcan İstanbul Baltalimanı bölgesinde bulunan Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nden mezun olmuştur. Ardından üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik üzerine tamamlamıştır.

Annesi Şükriye Hanım babası ise Fahri Bey’dir. Dedelerinin Osmanlı Muhaciri olduğunu belirtmiştir.

Körfez Savaşı, Tevrak ve Irak’a Silah Satan ABD Şirketleri isimli makalaleri ile ilk olarak gündeme gelen Fatih Tezcan günümüzde AnalizMerkezi isimli web sitesinde makale ve yazılarını yayınlamaktadır. Bir çok tv kanalında yorumları ile gündeme gelen Fatih Tezcan evlidir.

İki kez evlenen Fatih Tezcan’ın ilk evliliği 2003 ve 2007 yılları arasında gerçekleşmiş bu evliliğinden Nur Filistin, Mücahid Ahmet ve Muhammed Furkan isimlerinde üç evladı vardır. İkinci evliliğini ise 2011 yılında gerçekleştiren Fatih Tezcan’ın bu evliliğinden ise Duru ve Hira Sevda isimlerinde iki çocuğu vardır.

Araştırmacı, gazeteci, yazar, fikir işçisi, tv yorumcusu, yayın yönetmeni, aktivist ve devrim muhabiri kimlikleri ile tanınmaktadır.

YORUMLAR
  Ünlülerin gerçek isimleri
Ünlülerin gerçek isimleri