A24.com.tr » medya » Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı - Fox Mersin Şehir Hastanesi haberi

Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı - Fox Mersin Şehir Hastanesi haberi

Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı - Fox Mersin Şehir Hastanesi haberi

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında, Mersin Şehir Hastanesi'yle ilgili haber nedeniyle ‘Devlet organlarını aşağılama’, ‘Hakaret’ ve ‘İftira’ suçlamalarından soruşturma başlatıldı.

Fox TV'de ekrana getirilen Mersin Şehir Hastaneleri ile ilgili haber, Fatih Portakal ile hükümet arasında gerginliğe neden olmuştu.

NE OLMUŞTU?

Fatih Portakal, hastanelerin büyüklüğünden dert yanıp hastaların hastane içinde ulaşımda zorlandığını iddia etmiş, ekrana getirdiği koltuk değnekli bir hastanın MR çektirmek için çok uzun bir yolu yürümek zorunda kaldığını söylemişti.

KOLTUK DEĞNEKLİ AMA HASTA DEĞİL

Konuyu yakından inceleyen Mersin Şehir Hastanesi yönetimi güvenlik kamerası kayıtlarında ilginç bir görüntüyle karşılaştı. Fatih Portakal'ın yayınında mikrofon uzatılan koltuk değnekli kişinin, gerçek hasta olmadığı ortaya çıktı.

İLGİLİ HABER Fatih Portakal ve Lütfi Elvan arasında sular durulmuyor Fatih Portakal ve Lütfi Elvan arasında sular durulmuyor

GÜVENLİK KAMERASIYLA ÇÖKTÜ

Kameralara koltuk değneğinde zorlanarak yürüyen hastayı oynayan Kemal Alp Köker adlı şahsın, hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarında koltuk değneklerini elinde tuttuğu ve herhangi bir sorun yaşamadan yürüdüğü görülüyor. 

'DAVA AÇTIK'

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, şehir hastaneleri ile ilgili Fatih Portakal'ın sunumuyla FOX TV'de yayımlanan haber konusunda, "Kendileri hakkında yalan haber yayınlamaktan dava açtık. Onun da peşini bırakacak değiliz." açıklamasında bulunmuştu.

'İSTİFA EDERİM' DEMİŞTİ

Fatih Portakal, "Ben mert adamım, birisi bana bu haberi yaptırtıyorsa ben istifa ederim ve bir çok arkadaş da istifa eder. Biz, sizin bildiğiniz gazetecilerden değiliz. Size yarına kadar süre verdim. Yarın elinizdeki belgeleri açıklayınız, eğer açıklamadığınız takdirde sizin hakkınızda iftira davası açacağız." demişti.

FATİH PORTAKAL KİMDİR?

1968 senesinde dünyaya gelen Fatih Portakal aslen Aydın Nazilli doğumludur.

İlköğrenim hayatını Aydın’da; Liseyi ise İzmir Atatürk Lisesi’nde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamlayan Fatih Portakal sunucu, gazeteci ve yazardır.

Fatih Portakal, 27 Eylül 1997 tarihinde Armağan Toper ile evlenmiştir.

Haber muhabirliğinin yanında radyo ve televizyonda başka işlerde de çalıştı. 8 ay Best FM’de ‘Fatih Portakal’la Konuşan Türkiye‘ programını hazırlayıp sundu. 2009-2010 yılları arasında Kanal D‘de ‘Ne yapmalı?‘ programının sunuculuğunu yaptı. Bu arada CNN Türk‘te “Seçim Çadırı ve Sokak TV” adlı 45 dakikalık, stüdyo dışı, canlı yayınları gerçekleştirdi.

2010 yılının ikinci yarısında Fox TV‘ye geçti. Fox Tv de sabah haberlerinde Çalar Saat programını sunmaya başladı. daha sonra sabah haberlerini bırakıp aynı kanalda Ana Haberleri sunmaya başladı.

Her cuma gece yarısı 00.30’da başlayan “Fatih Portakal’la Türkiye’nin Trendleri” programını yapmaya başladı.

Şimdilerde ise hafta içi her gün yayınlanan Fox TV Ana haber bültenini sunmaktadır.

2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi‘nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 4. sınıflara “Araştırmacı Gazetecilik” dersi vermektedir. Aynı zamanda aynı okulda “Mahalli İdareler” üzerine yüksek lisans yapmaktadır.

“Medya Mektebi” adlı okulda “Haber Sunumunda Tarz” konusunda ders vermektedir.

YORUMLAR
  Köyden İndim Şehire filminde sizi şaşırtacak 14 farklı detay!
Köyden İndim Şehire filminde sizi şaşırtacak 14 farklı detay!