A24.com.tr » ekonomi » FAO'dan 4. girişimcilik ve kooperatif projesi

FAO'dan 4. girişimcilik ve kooperatif projesi

FAO'dan 4. girişimcilik ve kooperatif projesi

FAO Türkiye, Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen dördüncü girişimcilik ve kooperatif projesini başlattı.

Suriye Mülteci Müdahale Planı kapsamında Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen “Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklar için Sürdürülebilir İstihdam ve Geçim Kaynaklarının Desteklenmesi” başlıklı projenin dördüncü aşamasını başlatmak için uygulama ortaklarının katılımıyla dün bir paydaş toplantısı düzenlendi.

Toplantının amacı, uygulayıcı ortaklara projenin başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlamak için gerekli kılavuzları ve en iyi uygulamaları sunmaktır. Katılımcılar arasında FAO, Tarım ve Orman Bakanlığı, Bursa ve Manisa İl Müdürlükleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden değerli temsilciler yer aldı.

Toplantının açılışı, FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman’ın konuşması ile başladı. Ahaduzzaman, tüm katılımcılara teşekkür etti ve uygulayıcı ortaklara başarılı bir proje uygulaması temennisinde bulundu. "Toplantı sadece projenin etkin bir şekilde uygulanması hakkında bilgi vermekle kalmayacak, aynı zamanda fikir ve deneyim alışverişinde bulunma fırsatı da sağlayacaktır" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı AB Uzmanı Serhat Burak Güresinli "Bu projenin kadınların istihdama erişimini ve güvenilir gelir olanaklarını kolaylaştırmak için çok önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.

Etkinlikte, proje beklentilerine yer verildi ve ilgili uygulayıcı ortakların uygulama planlarını kapsayan ilgi çekici tartışmalar yer aldı. Toplantıda ayrıca yararlanıcı seçimi, Japon Hükümetinin fonladığı önceki proje aşamalarının etki değerlendirme sonuçları, girişimcilik ve kooperatif yönetimi, proje veri yönetimi ve takibi, görünürlük ile ilgili sunumlar da yer aldı.

FAO Gıda Güvenliği Sorumlusu, Proje’nin Baş Teknik Sorumlusu Keigo Obara, etkinliğin kapanışını şu sözlerle yaptı: "Kooperatifleri desteklerken Suriyeli mültecilerin yaşadığı yasal sorunlar ve kooperatiflere üye olarak kaydedilmeleri nedeniyle birçok zorluk yaşandı. FAO, Türkiye'de kooperatifçilik alanında pek çok deneyim biriktirdi ve sorunlara çözüm bulmak için uygulayıcı ortaklarla yakın işbirliği içinde olmaya devam edecektir."

Proje, Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların dayanıklılığını ve sosyo-ekonomik entegrasyonunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Proje, COVID-19'a rağmen güçlü büyüme beklentileri gösteren tarım-gıda sektöründe yeni gelir kaynakları elde etmek için en savunmasız Suriyeli mültecileri ve Türk vatandaşlarını destekleyecek. Proje, Suriyeli Mülteci Dayanıklılık Planı kapsamında Bursa, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yanı sıra Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile ortaklaşa uygulanacaktır.

YORUMLAR
  Altın Küre adayları belli oldu (2018 Golden Globes'a The Shape of Water damgası)
Altın Küre adayları belli oldu (2018 Golden Globes'a The Shape of Water damgası)